Muharrem İnce: Doktorları istifaya davet etmek akıl tutulmasıdır

‘Bin Günde Memleket Hareketi’ kapsamında Eskişehir’i ziyaret eden CHP’nin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik sözlerine tepki gösterdi ve “Evde oturup sosyal medyanın başına geçip doktorları istifaya davet etmek akıl tutulmasıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sivas’ta 4 Eylül tarihinde başlattığı ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ kapsamında il ziyaretlerini sürdüren Muharrem İnce Eskişehir’de esnafı ziyaret etti. Van, Hakkari, Diyarbakır ve Mardin’i ziyaret ettiklerini hatırlatan İnce, Eskişehir’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Cumartesiden itibaren Artvin’den başlayarak Karadeniz turu yapacağız. 81 vilayeti karış karış gezip sonrasında büyük ilçelere geçeceğiz. Pandemi ortamında işlerimiz aksamalı gidiyor doğal olarak. Ama yılbaşına kadar Memleket Hareketi’nin kadrosunu, manifestosunu, yapacaklarımızı ve çözüm önerilerimizi milletimizle paylaşacağız” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılması yönündeki sözlerine de tepki gösteren İnce, “Dünyanın en başarılı doktorları bizim doktorlarımız. Siyasetçiler doktorların üzerinden elini çekmeli. Doktorlara laf söyleyecek siyasetçinin akıl tutulması yaşıyor olması lazım” dedi ve şunları belirtti:

“Onlar bizim yüz aklarımız. Evde oturup sosyal medyanın başına geçip doktorları istifaya davet etmek akıl tutulmasıdır. Onlar biz ölmeyelim diye ölüyorlar. Çocuklarını bırakıp bizi yaşatmak için hastanelerde savaşıyorlar. Bir sussanız yeter. Siyaset kurumu doktorlara ve sağlık çalışanlarına karşı susmalı. Ne zannediyorsunuz yani? İnsanlar muhalefet edecek. Ülkeyi yönetenlere biz yardımcı olalım ama muhalefet muhalefetliğini yapacak. Sağlık çalışanları aksayan bir şey görüyorsa bu yanlıştır diye uyaracak. Oturduğu yerden evinden çıkmadan doktorları ihanetle suçlamak, istifaya davet etmek, ‘bunu kapatalım’ demek aymazlıktır." (DUVAR)