Metiner'den Soylu'ya: Demek ki neymiş...

TSK'da 66 personel hakkında gözaltı kararı verilince eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, canlı yayında kendisine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya isim vermeden yanıt verdi: "Demek ki neymiş, devletin kılcal damarlarında hala FETÖ’cüler varmış..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katıldığı canlı yayında FETÖ ile mücadelede gevşeme olduğunu söyleyince telefonla bağlanan İçişleri Sakanı Süleyman Soylu'nun tepki gösterdiği eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, TSK'da yapılan operasyon üzerine twitter hesabından açıklama yaptı.

İzmir merkezli 28 ilde 'FETÖ'cü oldukları gerekçesiyele 66 personel hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin 53'ü gözaltına alındı. Operasyonun duyulmasının ardından twitter hesabından açıklama yapan Mehmet Metiner devletin kurumlarında hala FETÖ’cü isimlerin olduğunu söyledi. İsim vermeden Soylu ile yaşadığı krizi hatırlatan Metiner şöyle dedi:

“Dikkat... Gözaltına alınan FETÖ’cülerden biri İlçe Jandarma Komutanı... Ayrıca başka muvazzaflar da var... Demek ki neymiş, devletin kılcal damarlarında hala FETÖ’cüler varmış... İzmir Başsavcımızı yürekten kutluyorum...”

NE OLMUŞTU?

Mehmet Metiner, CNN Türk'te katıldığı programda 'Emniyet Teşkilatı ve TSK içinde FETÖ tehlikesine karşı gevşeme olduğunu' söylemişti. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayına bağlanarak Metiner'e tepki göstermişti.

İkili arasındaki tartışma daha sonra sosyal medyaya taşınmış, Metiner, Soylu'nun 'Bakara Sureli' sözlerine "Biz fitne ateşini söndürmeye çalışırken siz harlamaya çalışıyorsunuz. O ayeti kerimeyi bana atfen kullanmanız kalbinizin tamire ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Resmi danışmanlarınız ve trollerinizle yaptığınız şey size de partimize de davamıza zarar veriyor. Kibir, kalbi bozar" diye cevap vermişti. (HABER MERKEZİ)