HDP: Adında 'adalet' olan parti adalete saldırıyor

Baro başkanlarının engellenmesine tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TTB Başkanı Feyzioğlu'nun yargıya darbe vurduğunu söyledi. Oluç, "İktidar bugüne kadar hukuka saldırıyordu. Şimdi hukukçulara saldırmaya başladı. Adında adalet olan bir parti adalete saldırmaktır. İktidar partisi adalete karşı bir parti haline gelmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, baro başkanlarının Ankara’ya girişinin engellenmesine tepki gösterdi ve avukatların eyleminin anayasal hak olduğunu vurguladı.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Saruhan Oluç, baroların seçim sisteminde ve avukatlık kanununda yapılması planlanan değişikliklerin anti demokratik olduğunu söyledi. Oluç, şöyle devam etti:

'DEMOKRASİ YOK DEMEKTİR'

Baro başkanlarının yapmak istedikleri şey başkentine yürüyerek, girmek istemeleridir. Bu engellemenin anlamı Türkiye'de hukuk devleti, demokrasi, insan hakları yok demektir. Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü yok demektir, toplantı ve gösteri yapmak hakkı kullanılamıyor demektir. Biz HDP olarak bu görüntülerin ortaya çıkmasını asla kabul etmiyoruz. Ve bunu kınıyoruz. Adalet ve İçişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Baro başkanlarının eylemi, tamamen barışçıl ve anayasal hakları olan demokratik çerçevede olan bir eylemdir.

‘BARO BAŞKANI DARBEYLE ANILACAKTIR’

İktidar bugüne kadar hukuka saldırıyordu. Şimdi hukukçulara saldırmaya başladı. ‘Savunma susmadı susmayacak’ diyen baro başkanları ve avukatların yanında olduğumuz söylemek istiyoruz. Anayasal haklarıdır şu anda engellenen. Adında adalet olan bir parti adalete saldırmaktır. İktidar partisi adalete karşı bir parti haline gelmiştir. Bakın bu adalet heykelciğine ne terazi bıraktılar ne kılıç bıraktılar. Hiçbir şey bırakmadılar. İktidar avukatlardan ve barolardan biat talep etmektedir. Savunma hakkını kullanmaları, biat etmesi, hukuk devletinin olmaması anlamına gelmektedir. TBB başkanını şu anda kendi koltuğunu koruması için iktidarın yanında yer aldığı için baroların taleplerini yerine getirmek yerine iktidar sözcüsü gibi davranması kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı, bu tutumuyla hukuka, yargıya büyük bir darbe vurmuştur ve bu darbe ile bundan sonra anılacaktır.” (MA)

Baro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatıBaro başkanlarına Ankara girişinde polis barikatı