Murat Yetkin: Erdoğan ve Trump arasında ne 'latifeler' geçiyor acaba?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Trump'la telefon görüşmesi için "Aramızda latifeler oluyor, onlara girmeyelim" dediğini hatırlatan gazeteci-yazar Murat Yetkin "Kendi halkına uyguladığı şiddet ve ayrımcılık nedeniyle dünya halklarının tepkisini çeken Trump ile Erdoğan arasında ne gibi 'latifeler' yapıldığını gerçekten merak ediyorum" sorusunu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis şiddeti ve ırkçı uygulamalar nedeniyle günlerdir yüzbinlerce kişi tarafından protesto edilen ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Katıldığı TRT canlı yayınında, görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Erdoğan memnun bir ifadeyle, Türkiye-ABD ilişkilerinin yeniden yazılacağını söyledi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, yetkinreport.com'daki 'Erdoğan ve Trump arasında ne “latifeler” geçiyor acaba?' başlıklı yazısında, bazı hatırlatmalar yaptı, hangi konuların gözden kaçırılmak istendiğine dikkat çekti. Yetkin'in yazısının bir bölümü şöyle:

...Malum, Trump, Antifa hareketini terörist ilan etti ve sıkıyönetim ilanları artık yetmeyince “isyan” yasasını devreye alabileceği konuşuluyor. Yani? Yani, Trump orduyu sokağa indirmeye hazırlanıyor. Trump, Demokrat Parti’yi “radical left” yani “aşırı sol” ilan etti; bu Amerikan sağının lisanında “komünist” ya da “terörist” demek gibi bir şey. Erdoğan CHP’yi terörist ve darbeci ilan ediyor. Gerçekten merak ediyorum Erdoğan ile ince mizah duygusundan pek nasibi aldığı söylenemeyecek olan Trump arasında ne latifeler döndüğünü.

İşsizliğin Covid-19 sonrası gerçek boyutları henüz ortaya çıkmadı. Küçük işletmelerden ne kadarının ayakta kalacağı da henüz ortaya çıkmadı. Ekonominin ne kadar küçüleceği üzerine tahminler yüzde 3,5 ile 5 arasında değişiyor. Ama bizim bunları konuşmamız istenmiyor. Sırf bu ekonomi tablosu nedeniyle dahi gidilmesi intihar teşebbüsü yerine geçecek erken seçim senaryolarını konuşmamız isteniyor. Üç-dört isim dışında hiçbir önemi olmayan kabine değişikliği gevezelikleri etmemiz isteniyor. Son can simidi Ayasofya’yı konuşmamızdı, CHP “Açın bir an önce” deyince o da olmadı.

Acaba sırada ne var? Erdoğan’la Trump’ın kimyaları tutuyor, baksanıza latifeler yapıyorlar birbirlerine. Artık bir oyalanma maddesi de Trump’tan bekleriz jest olarak.

YAZININ TAMAMI