MHP ‘korona’ sonrası bir dizi toplantıya hazırlanıyor

MHP, haziran ayı içerisinde dört toplantı gerçekleştirecek. Güncel gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda siyasi partiler ve seçim kanunlarıyla ilgili muhtemel değişiklikler de ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgınının ardından başlayan ‘normalleşme sürecinde’ MHP de bir dizi toplantı kararı aldı. Haziran ayında düzenlenecek toplantılara ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 15 Haziran’da Başkanlık Divanı, 19 Haziran’da MYK toplantısı, 26 Haziran da MHP’li vekillerle ve 27 Haziran’da ise il başkanları ile MHP lideri Devlet Bahçeli başkanlığında toplantı yapılacağını açıkladı.

‘TUTARLI POLİTİKALAR MASAYA YATIRILACAK’

Gündemin ve siyasi gelişmelerin değerlendirileceği toplantılara ilişkin konuşan Yalçın, “Toplantılarda, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunlarıyla ilgili muhtemel değişiklikler bağlamında MHP’nin belirlediği öncelikler yanında, yeni yönetim sistemiyle ilgili uyum yasalarının safahatı gözden geçirilecektir” dedi.

Korona virüsü salgını nedeniyle önlemlerin alınarak toplantıların gerçekleşeceğini ifade eden Yalçın, “Toplantılarda; Türkiye’nin ABD ve AB başta olmak üzere Batı’yla ilişkilerinde gelinen son nokta değerlendirilecek; Irak, Suriye ve Doğu Akdeniz’de atılan kararlı adımlar ve bunların yansımalarına dair MHP’nin millî menfaatler bağlamında sürdürdüğü tutarlı politikalar bir kez daha masaya yatırılacaktır” ifadelerini kullandı. (DUVAR)