Çelik: Statüko sosyetesi, Albayrak ailesine 'sosyete' diyerek saldırıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için "sosyete damat" ifadesinin kullanılmasına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bakanımızın babası Sadık Albayrak statüko sosyetesine karşı mücadele eden birisiydi. Statüko sosyetesinin mensupları Anadolu'nun içinden gelmiş bir aileye 'sosyete' diyerek saldırmaya çalışıyor" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nda değişiklik tekliflerinin MYK toplantısında değerlendirildiğini söyledi.

İzmir'de camilerden şarkı çalınması, İstanbul'da Ermeni kilisesin saldırı ve Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditleri provokasyon olarak nitelendiren Çelik, "Türkiye'de provokasyon mevsimi kapalıdır. Bu provokasyonlara hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Camileri, kiliseleri, havraları, dernekleri, vatandaşımızı hedef alan ve özellikle kadınlara dönük şiddet dili kullanan kim olursa olsun bunun karşısındayız" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olması nedeniyle "sosyete damat" ifadesinin kullanılması eleştiren Çelik, "Bakanımızın babası Sadık Albayrak statüko sosyetesine karşı mücadele eden birisiydi. Statüko sosyetesinin mensupları Anadolu'nun içinden gelmiş bir aileye 'sosyete' diyerek saldırmaya çalışıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 3 saat sürdü

Toplantı devam ederken basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 70 günün ardından yüz yüze bir toplantı yaptıklarını ifade eden Ömer Çelik, normalleşme sürecinde olduklarını, ancak toplantıda fiziksel mesafeyi koruyacak tedbirleri aldıklarını, herkesin maskesini taktığını söyledi.

'SİYASİ PARTİLER KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Toplantıda, kapsamlı bir teşkilat başkanlığı gündeminin söz konusu olduğunu aktaran Çelik, korona virüsü tedbirleri nedeniyle yapılamayan kongre sürecinin nasıl ilerleyeceği ve teşkilat çalışmalarının ele alındığını belirtti.

Teşkilattan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in teşkilatlara ilişkin bir sunum yaptığını anlatan Çelik, "Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikler Türk siyasetinde güçlü bir şekilde konuşuluyor. MYK bunu da değerlendirmeye almıştır. TBMM'de çeşitli teklifler söz konusu. Bu konuda da AK Parti TBMM Grup Başkanımız ve grup başkanvekillerimiz bilgilendirme gerçekleştiriyor. Kapsamlı bir MYK toplantısı oluyor, detaylı sunumlar yapılıyor" diye konuştu.

'NEFES ALAMIYORUM SÖZÜ ÖZGÜRLÜK SLOGANINA DÖNÜŞTÜ'

ABD'de siyah vatandaş George Floyd'un gözaltına alınırken bir polis tarafından öldürülmesi ve sonrasında başlayan protestolara değinen Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Irkçı polis şiddetinin, yani bir insan suçlu olduğu için değil, sadece suçlu olsa bile ona siyahi ya da Hispanik olduğu için orantısız güç kullanılması, hukuk dışına çıkılması gibi bir tablo söz konusuydu. Floyd konusunda da kişi esasında etkisiz hale getirildiği halde şiddetle onun ölümüne yol açacak şekilde, defalarca 'nefes alamıyorum' diye bağırdığı halde ölene kadar ona bir baskı ve şiddet uygulanıyor. Tabii bu 'nefes alamıyorum' sloganı, ırkçılığın baskısı altında insanlık adına, insani bir hayat, eşitlik, adalet, özgürlük için nefes alamıyorum sloganına dönüştü ve bütün dünyada, Amerika'daki şiddete karşı bir infial oluşturdu."

'ERDOĞAN, FLOYD AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ'

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyu yakından takip edeceklerine dair açıklamasının olduğunu, Floyd'un ailesine ve Amerikan halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini dile getirdi.

"Her protesto gösterisinde, toplumsal olayda birtakım terör grupları, yağmacı gruplar ve şiddet gruplarının ortaya çıktığını" ifade eden Çelik, "Barışçıl protestoların bir hak olduğunu ve bunun 'nefes alamıyorum' sloganıyla eşitlik, adalet ve özgürlük talep etmesini son derece meşru buluyoruz. Ama kamu düzenini bozacak şekilde insanların evlerini, iş yerlerini yağmalayanlar, şiddet uygulayanlara tamamen karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

'CAMİ, KİLİSE, HAVRA, DERNEKLERİ HEDEF ALANLARIN KARŞISINDAYIZ'

İzmir'de camilerden şarkı çalınması ve İstanbul'da Ermeni kilisesine saldırını provokasyon olduğunu belirten Çelik, "Türkiye'de camilere yapılan provokasyonlar, kiliselere yapılan provokasyonlar, Hrant Dink Vakfı'na gönderilen tehdit, birtakım politikacı kadınlara ya da medya mensubu kadınlara dönük çirkin tweetler ve yaklaşımlar gördük. Bunların hepsini reddediyoruz. Bu provokasyonlar, bu ölüm tehditleri ve bu iğrenç yaklaşımlar hiçbir şekilde medeni toplum düzeninin bir parçası olamaz, medeni toplum düzeni bunları reddeder" şeklinde konuştu.

"Memleketimizin geleceği bu provokasyonları anında bertaraf etmekle doğrudan orantılıdır" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye'de provokasyon mevsimi kapalıdır. Geçmişte Türkiye'de bu provokasyonları yaparak çok sonuç aldılar. Toplumu böldüler, siyasi reformları engellediler ve siyasi iktidarları zaafa uğrattılar. Bu provokasyonlara hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Camileri, kiliseleri, havraları, dernekleri, vatandaşımızı hedef alan ve özellikle kadınlara dönük şiddet dili kullanan kim olursa olsun bunun karşısındayız. Türkiye'de herkes birinci sınıf vatandaştır, Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş yoktur. Hiç kimse kafasında 'birinci sınıf ve ikinci sınıf vatandaş' kategorisiyle hareket etmesin. Bu topraklar isteyenin kafasına göre operasyon çekeceği dönemleri çoktan geride bırakmıştır."

'AİLE KONUSUNU SİYASET YAPMAK AHLAK DIŞI'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a karşı yapılan eleştirilere tepki gösteren Ömer Çelik, "Aile konusunu siyaset yapmak bütün partilerin tabanındaki değerli vatandaşlarımız tarafından ahlak dışı bir tutum olarak kabul edilir. Defalarca uyarmamıza rağmen ısrarla CHP sözcüleri tarafından ihlal edilmektedir. Bir de 'sosyete damat' diye bir şey uydurmuşlar çirkin bir şekilde" dedi.

Albayrak'ın babası Sadık Albayrak "statüko sosyetesi" ile mücadele ettiğini belirten Çelik, "Bakanımızın babası Sadık Albayrak statüko sosyetesine karşı mücadele eden birisiydi. Statüko sosyetesinin mensupları Anadolu'nun içinden gelmiş bir aileye 'sosyete' diyerek saldırmaya çalışıyor. Sayın Sadık Albayrak'ın yaşadığı hayat ve yazdığı kitaplar ortadadır. Anadolu'nun haklarını ve insanının haklarını korumak için statüko sosyetesine karşı mücadele etmiştir, bunun için hapis yatmıştır ve bedel ödemiştir" diye konuştu.

Anadolu'dan gelen insanların hazmedilemediğini söyleyen Çelik, "Hâlâ Anadolu'dan gelen insanları hazmedemeyen kendi statükocu sosyetesinin kendisine ayna tutması gerekirken başkalarına aynı kavramlarla suçlayan bir şey var. Burada Türkiye'de bir oligarşi oluşmuşsa bunun altında imzası olanlar bugün aile kavramları üzerinden 'sosyete' vesaire gibi kavramlar kullanıyorlar. Aile kavramını kim, hangi şekilde ve hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığı ahlaksızlıktır" ifadelerini kullandı. (ANKARA/AA)

Faik Öztrak'tan Ömer Çelik'e 'Çiçek Abbas'lı yanıtFaik Öztrak'tan Ömer Çelik'e 'Çiçek Abbas'lı yanıt