Kılıçdaroğlu: Bahçeli AK Parti adına konuşuyor

Katliam tehditlerine varan darbe tartışmasının vatandaşa yaşadığı sorunları düşündürtmemek için yapıldığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin CHP'yle ilgili açıklamaları için de "AK Parti'nin yapmadığını MHP'ye delege ediyor. AK Parti adına konuşuyor aslında" dedi. Kılıçdaroğlu, AK Parti dışında hiçbir partiyle tartışmaya girmeme talimatı verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerine yönelik MHP'den gelen eleştirilerin aslında AK Parti adına yapıldığını söyledi, "İktidar partisi hariç bir tartışmaya girmeme konusunda genel bir talimatım var" dedi.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "memleket masası" önerisi ile ilgili olarak "Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Bu sorunların çözülmesi için oturup beraber çözüm bulabiliriz" ifadelerini kullandı. CHP lideri, iktidarın bu öneriyi kabul etmemesine ilişkin de "Hayır, yapmayız diyorlar. Kendilerinin bileceği iş" dedi.

'BU KADAR KİN VE ÖFKEYİ YARATAN AKTÖR KİM?'

Darbe tartışmaları için "Gündemi değiştirmek, vatandaşın içinde yaşadığı sorunu vatandaşa düşündürtmemek için yapılmış şeyler" diyen Kılıçdaroğlu, Sevda Noyan ve Esra Elönü'nün programında ölüm listesi konuşulması ve benzeri sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili de "Beşikteki çocuğu bile öldürmeyi göze alan bir kişiden Müslüman olur mu? Hadi adamı öldürdün; çocuğundan ne istiyorsun? Bu kadar kin ve öfkeyi yaratan siyaset ortamının aktörü kim? Yazıktır günahtır ya! Millet can derdinde bunlar başka bir şeyin derdinde..." diye konuştu.

HDP-İYİ PARTİ TARTIŞMASI: SANCAR SONLANDIRDI

Kılıçdaroğlu, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in İYİ Parti'nin söylemi üzerine "Bize aracı gönderenler koordinat biçemezler" çıkışı ve devamında yaşanan tartışma hakkında ise şunları söyledi: "Bu tartışmayı aslında onların Eş Genel Başkanı Mithat Sancar sonlandırdı. 'Bizim seçimler sırasında İYİ Parti ile hiçbir işbirliğimiz, görüşmemiz olmadı' dedi. Doğru. O zaman bu tartışmanın hiçbir anlamı kalmadı. Bir görüşme olmadı; bir konuşma da olmadı. O zaman bu da yapay bir tartışma olarak kalır ki aslında Millet İttifakı'na zarar vermek istiyorlar."

Mithat Sancar'dan İYİ Parti'ye: Derdiniz Saray’da oturacağınız bir masaysa muhalefeti alet etmeyinMithat Sancar'dan İYİ Parti'ye: Derdiniz Saray’da oturacağınız bir masaysa muhalefeti alet etmeyin

'KISIR TARTIŞMALAR İÇİNE GİRMEYECEĞİZ'

MHP'den CHP'ye yönelik sert açıklamalar yapılmasıyla ilgili, "Talimatla yapılan açıklamalar Bahçeli'nin. AK Parti'nin yapmadığını MHP'ye delege ediyor. AK Parti adına konuşuyor aslında" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "AK Parti'den MHP'ye delege etme işi; gereksiz bir tartışma yaratmak için. Biz, MHP ile bir tartışmanın yersiz olduğuna inanıyoruz. Bahçeli'nin yaptığı eleştirilere ben yanıt vermiyorum. MHP ile ve diğer partilerle, iktidar partisi hariç bir tartışmaya girmeme konusunda genel bir talimatım var. Kısır tartışmaların içine partimiz girmeyecek. Sen-ben kavgasına parti girmeyecek. Memleketin dünya kadar sorunu var. Vatandaşın sorununu nasıl çözeceğimizi konuşacağız."

Bahçeli: Kılıçdaroğlu ve yönetimi çuvalladı, kaybettiBahçeli: Kılıçdaroğlu ve yönetimi çuvalladı, kaybetti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'ın kız öğrencilerle ilgili sözleri sonrasında istifa etmesiyle ilgili de, "Çürüme yukarıda başladıysa, aşağı doğru çürümenin dozu artarak devam eder. Devletin bütün kurumlarında çürüme devam eder" yorumu yaptı. (HABER MERKEZİ)

'Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma' diyen Dekan acar istifa etti'Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma' diyen Dekan acar istifa etti