Babacan: Devletten geliri olmayan 55 milyon yurttaş var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin “evde kal” çağrılarının dar gelirli için gerçekli olmadığını söyledi. Babacan, “Devletten geliri olmayan 55 milyon vatandaş için acilen tedbirler alınması gerek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkayı’nın Çalar Saat programına konuk oldu. Türkiye’nin korona virüs sürecinde uyguladığı ekonomik tedbir paketlerini değerlendiren Ali Babacan, devletten geliri olmayan 55 milyon vatandaş için acilen tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşlar için “evde kal” çağrılarının gerçekçi olmadığına değinen Ali Babacan, “Devletten geliri olmayan 55 milyon vatandaş için acilen tedbirler alınması gerek. Türkiye'de 27 milyon vatandaşımızın ya emekli maaşı ya da kamu çalışanı olması gibi sebeplerle devlette bir geliri var. Ama 55 milyon vatandaşımızın devletten geliri yok. Öncelikle bu 55 milyon için tedbirler alınmalı” dedi.

TARIMSAL ÜRETİME DESTEK ŞART

Hükümetlerin kriz çözümlerini önceden hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Ali Babacan, “Hükümetlerin kriz reçeteleri çekmecede hazır durur. Kriz sinyalleri geldiği anda o tedbirler hemen uygulanmaya başlanır. Kriz çıksın, insanlar işsiz kalmaya başlasın ondan sonra tedbir almaya başlayalım gibi bir anlayış yanlıştır. Diğer yandan Türkiye'nin tarımsal üretimine zarar gelmemesi lazım. Gübre, zirai ilaç ve mazot desteklerinin verilmesi gerekiyorsa mutlaka verilmesi şart” diye konuştu. (DUVAR)