Yeneroğlu: Gazetecilere, aydınlara karşı hukuksuz uygulamalara son verilmeli

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, infaz kanunu teklifi ile ilgili, “Alakasız bir biçimde terörle ilintili suçlar yakıştırılan gazeteciler, düşüncelerinden dolayı suçlananlar aydınlara karşı hukuksuz uygulamalara son verilmeli, şimdiye kadar yapılan yanlışların ağır faturası bu yargı paketi ile en azından hafifletilmelidir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Meclis’te bugün görüşülmeye başlanan İnfaz Kanunu değişikliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Sunulan teklifte olumlu düzenlemeler olduğunu belirten Yeneroğlu, eksiklikler ve dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili şu uyarılarda bulundu:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları dikkate alınarak, terör kavramının içi boşaltılmış, keyfi uygulamasına son verilmelidir. Alakasız bir biçimde terörle ilintili suçlar yakıştırılan gazeteciler, düşüncelerinden dolayı suçlananlar aydınlara karşı hukuksuz uygulamalara son verilmeli, şimdiye kadar yapılan yanlışların ağır faturası bu yargı paketi ile en azından hafifletilmelidir. Temel haklarını kullanan hiç kimse kriminalize edilmemelidir. Mesnetsiz suçlamalarla keyfi olarak cezaevlerinde tutuklu bulunan düşünce suçlularının ve gazetecilerin yargı paketi kapsamından yararlandırılmaları gerekir.”

Yargıya güvenin zedelendiğine dikkat çeken Yeneroğlu, “Yargı bağımsızlığının olmadığının açık olduğu bu sistemde, yargının kalitesiz hizmet üretiminin cezaevinde kalma sürelerinin kısaltılması yoluyla giderilmeye çalışılması abesle iştigaldir. Söz konusu yargı paketi ile özellikle son yıllardaki adaletsiz yargılamalardan dolayı, toplumun geniş kesimine yayılan adalet sistemine güvenin yeniden inşası gerekirken, diğer taraftan toplum vicdanını zedeleyecek belirli suçların yargı paketi dışında tutulması dengesinin sağlanması gerekir” dedi. (DUVAR)