Özgür Özel: İhaleyi yanlış firma kazandığı için görevden alınmıştır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın, tepki çeken Kanal İstanbul ihalesini yaptığı için görevden alındığı ileri sürüldü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi’ni ertelemedi diye gece 02.00’de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık (!) olmuştur. Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar" diye espri yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Cumhurbaşkanı Kararı ile ve 'görevine son verildi' ifadesi kullanılarak görevden alınması sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.Cahit Turhan'ın en son icraatı Kanal İstanbul ihalesini yapmak olmuştu. Korona virüs salgınıyla mücadele edilirken yapılan ihaleye 'millet can derdinde' etiketiyle çok sayıda tepki gelmişti.

Ulaştırma Bakanı görevden alındıUlaştırma Bakanı görevden alındı

Cahit Turhan'ın görevden alınmasının nedeninin de bu tepkiler olduğu ileri sürüldü. Görevden alma kararına CHP'den ilk tepki ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özgür Özel Twitter hesabından "Arkadaşlar; Bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi’ni ertelemedi diye gece 02.00’de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık (!) olmuştur. Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar" diye espri yaptı.