Selçuk Özdağ: AK Parti'nin oyu yüzde 30 civarı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partilerinin oy oranının yüzde 6-7 civarında olduğunu ve en çok AK Parti'den oy aldıklarını söyledi. Erken seçimin 2021 yılına yapılacağını öne süren Özdağ, AK Parti oylarının da yüzde 30 civarında olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti'nin oy oranının yüzde 30 civarında olduğunu, Gelecek Partisi'nin ise yüzde 6-7 civarında olduğunu söyledi. Yapılan anketlerin objektifliğinin tartışma konusu olduğunu belirten Özdağ, 2021 yılının Mayıs veya Kasım ayında erken seçim yapılacağını iddia etti.

'EN ÇOK OYU AK PARTİ'DEN ALIYORUZ'

Tarafsız Haber Ajansı'na konuşan Özdağ, Türkiye'de bazı kişilerin Gelecek Partisi'nin kurulduğunu bile bilmediğini söyledi ve "Bize şu an söylenen 4 ile 9 arasında bir oyumuz olduğu söyleniyor, çeşitli anket firmalarından. İktidara yakın firmalar farklı söylüyorlar ama bizim de tahminimiz biz şu an 6 -7 civarında bir oy potansiyeli gözüküyor daha teşkilatlarımız tamamlanmadan" dedi. Herkesin oyuna talip olduklarını vurgulayan Özdağ şöyle konuştu:

"Bu oy yüzdesine şimdilik bir şey söylemek mümkün değil ama biz çok ciddi şekilde konuşuluyoruz. Millet bir arayış içerisinde, AK Parti’nin oy kaybettiğini görüyoruz. Ve kaybedilen her oy Gelecek Partisi'nin oyu. Diğer partiler de oy kaybediyor, onların da kaybedilen her oyu Gelecek Partisi'nin oyu. Biz her partiden de oy alıyoruz. Onu gözlemliyoruz. En çok AK Parti, sonra HDP, sonra MHP’den oy alıyoruz."

'AK PARTİ-MHP OY KAYBEDİYOR'

AK Parti'nin oy oranına ilişkin yorumda bulunan Özdağ şunları kaydetti:

"Anketler 40’ın altında diyorlar, 35 civarında 38 civarında gösteriyor. 30 civarlarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bize gelen anketler de var, vatandaşın nabzını da tutuyoruz, konuşuluyor da anketlere de baktığımız zaman da bunu gözlemliyoruz. AK Parti oy kaybediyor, MHP oy kaybediyor, HDP oy kaybediyor, bir yandan AK Partili seçmen bir diğer yandan kerhen HDP’ye giden seçmen, bir diğer yandan da kerhen MHP’de duran seçmen yavaş yavaş Gelecek Partisi'ni tercih etmeye başladılar.”

'TÜRKİYE KRİZ İLE BAŞBAŞA'

Erken seçim olacağını söyleyen Özdağ, "2021’in Mayıs’ın da veya Kasım’ında seçim var. Götüremezler, gidemezler, yönetemezler, Türkiye büyük bir kriz ile baş başa. En büyük krizde bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Bu sistem Türkiye’deki krizlerin başlangıç noktasıdır" dedi.