İdlib'i görüşmek için Rusya'dan heyet gelecek

Çavuşoğlu, İdlib'de ölen Türk askerleriyle ilgili bölgede tırmanan gerilimi görüşmek üzer Rusya'dan bir heyetin geleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ile tırmanan gerilim sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Rusya'dan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu, "İhtiyaç olursa liderler düzeyinde de görüşülecek" dedi.

Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak görüşen Çavuşoğlu, İdlib'de ölen Türk askerleriyle ilgili, "İdlib'deki durum vehametini koruyor. Ayrıca rejim bizim askerlerimize de saldırdı sekiz şehidimiz oldu. Karşılığını kat kat fazlasıyla verdik. Bu konuda Rusya'ya da tavrımızı ilettik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu görüşmede heyetlerin bir araya gelmesi kararı çıktı" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Suriye: İsrail Şam'a saldırdıSuriye: İsrail Şam'a saldırdı

BM Güvenlik Konseyi İdlib için toplanacakBM Güvenlik Konseyi İdlib için toplanacak

Reuters: Suriye ordusu Serakib'e girdiReuters: Suriye ordusu Serakib'e girdi

Suriye'den Erdoğan'a sert tepki: Mutabakat iddiası yalanSuriye'den Erdoğan'a sert tepki: Mutabakat iddiası yalan

Rusya: İdlib'de yeni kimyasal saldırı mizanseni planlanıyor, Türkiye engellesinRusya: İdlib'de yeni kimyasal saldırı mizanseni planlanıyor, Türkiye engellesin

Erdoğan: İdlib'de rejim çekilmezse Türkiye gereğini yapacakErdoğan: İdlib'de rejim çekilmezse Türkiye gereğini yapacak

Rusya: Türkiye bize haber vermediği için saldırıya uğradıRusya: Türkiye bize haber vermediği için saldırıya uğradı

Rusya: İdlib'de militanların saldırılarında Rus ve Türk askeri uzmanlar öldüRusya: İdlib'de militanların saldırılarında Rus ve Türk askeri uzmanlar öldü

Etiketler Rusya Çavuşoğlu p