Rusya: İdlib'de militanların saldırılarında Rus ve Türk askeri uzmanlar öldü

Rusya, İdlib'de son günlerde tırmanan gerilimle ilgili açıklamasında silahlı militanları suçladı. Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, İdlib'deki militanların ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediği, bu saldırılarda Rus ve Türk askeri uzmanların öldüğü belirtildi. Kremlin'den yapılan açıklamadaysa, İdlib'de 'Türkiye'nin sorumluluk alanındaki militanların saldırılarının sürdüğü' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, İdlib'de son günlerde tırmanan gerilimden silahlı militanları sorumlu tuttu. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İdlib'deki militanların ateşkes öngörülen çatışmasızlık bölgesinde devam eden saldırılarına işaret edildi.

Açıklamaya göre militanlar, ocak ayının son iki haftasında çatışmasızlık bölgesinin sınırları içinde 1000'den fazla saldırı düzenledi. Rusya Dışişleri, bu saldırılarda Rus ve Türk askeri uzmanların öldüğü bilgisini verdi.

KREMLİN: TÜRKİYE'NİN SORUMLULUK ALANINDAKİ SALDIRILAR SÜRÜYOR

Rus Dışişleri'nden hemen sonra, Kremlin'den de bir açıklama yapıldı. Kremlin açıklamasında, "İdlib'de Türkiye'nin sorumluluk alanındaki militanlar Suriye hükümet güçlerini ve Rus askeri altyapısını hedef almaya devam ediyor" denildi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında son yapılan görüşmede, 'iki liderin İdlib konusunda kendi farklı endişeleri olduğunun görüldüğü' yorumu yaptı. Açıklamada, İdlib'deki durumu yatıştırmak için yeni bir Erdoğan-Putin görüşmesinin mümkün olduğu da belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Suriye: İsrail Şam'a saldırdıSuriye: İsrail Şam'a saldırdı

BM Güvenlik Konseyi İdlib için toplanacakBM Güvenlik Konseyi İdlib için toplanacak

Reuters: Suriye ordusu Serakib'e girdiReuters: Suriye ordusu Serakib'e girdi

Suriye'den Erdoğan'a sert tepki: Mutabakat iddiası yalanSuriye'den Erdoğan'a sert tepki: Mutabakat iddiası yalan

Rusya: İdlib'de yeni kimyasal saldırı mizanseni planlanıyor, Türkiye engellesinRusya: İdlib'de yeni kimyasal saldırı mizanseni planlanıyor, Türkiye engellesin

Erdoğan: İdlib'de rejim çekilmezse Türkiye gereğini yapacakErdoğan: İdlib'de rejim çekilmezse Türkiye gereğini yapacak

Rusya: Türkiye bize haber vermediği için saldırıya uğradıRusya: Türkiye bize haber vermediği için saldırıya uğradı