Bir CHP'li ve 3 HDP'li belediyeye kayyım

İçişleri Bakanlığı Muş'un Bulanık, Varto ve Erentepe ile İzmir'in Urla Belediye Başkanı'nı görevden alarak, yerlerine kayyım atadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin, seçilmiş HDP'li belediye başkanlarına yönelik kayyım uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak HDP'li üç belediye başkanı daha görevden alındı. Tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine de kayyım atandı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş'un Bulanık ilçesi Belediye Başkanı Adnan Topçu, Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş ve Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

'FETÖ'ye üye olma' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz da görevden alınan bir başka başkan oldu.

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı Varto Belediyesi'ne, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesi'ne ve Urla Kaymakamı Önder Can Urla Belediyesi'ne kayyım olarak atandı.

(ANKARA-AA)

İHD'den kayyım raporu: Soruşturmalar göreve başlamadan açılmışİHD'den kayyım raporu: Soruşturmalar göreve başlamadan açılmış

Etiketler HDP CHP İzmir kayyım muş