KKP Genel Başkanı gözaltına alındı

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, bu sabah saat 5.00 civarında Diyarbakır’daki evine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alındı. Evde yapılan aramanın ardından Çiftyürek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sinan Çiftyürek’in Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. 67 yaşında olan Çiftyürek'in sağlık sorunları bulunduğu belirtildi. Partinin resmi Twitter hesabı şu paylaşımda bulundu: “Genel Başkanımız Sinan Çiftyürek sabah 5 civarlarında evinde gözaltına alınmıştır. Genel başkanımızı derhal serbest bırakın.”

HDP: SERBEST BIRAKILMALI

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de gözaltı ile ilgili bir açıklama yaparak, "Kürt halkının haklı ve meşru taleplerini dillendiren ittifak partileri de hedef alınmaya başlamıştır. Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sayın Sinan Çiftyürek bu sabah gözaltına alınmıştır. Böbrek nakli yaptırmış ve son bir yıldır bu nedenle tedavi gören 67 yaşındaki Sinan Çiftyürek’in evine gece yarısı baskın yapmak iktidarın hıncının göstergesidir. Bu gözaltı da, siyasi çizgisi ne olursa olsun hak ve özgürlük talep eden bütün Kürtlere yönelik bir saldırı zihniyetinin olduğunun açık ve somut kanıtıdır. Kürt halkının meşru ve demokratik taleplerini dile getiren Sinan Çiftyürek başta olmak üzere, evrensel bir hak olan barış talebini dillendirenler derhal serbest bırakılmalıdır" dedi. (DUVAR)