Temel Karamollaoğlu: Zamma 'değişiklik' demekle ekonomi düzelmez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın canının yandığını söyledi. Temelli, "İktidar ise krizi değil algıyı yönetmenin peşinde. Türkiye’nin ihtiyacı olan algı yönetimi değil ekonomi yönetimidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında ekonomideki gelişmeleri eleştirerek, "Benzine hafta başı 16 kuruş motorine 11 kuruş zam geldi. Gerçi zam haberini bazı basın kuruluşları Benzin ve Motorin’de fiyat değişikliği manşeti ile duyurdu. Fakat krize yok demekle, zamlara fiyat değişikliği demekle bu ekonomi düzelmez. Külliye’de hissedilmiyor olabilir fakat kriz vatandaşın canını yakıyor. Bundan ise Külliye’nin hiç haberi yok gibi" dedi.

Karamollaoğlu, Mardin kayyımı tarafından bakanlara alındığı belirtilen hediyelerle ilgili olarak da, "Konunun abartıldığı kanaatindeyim. Bir devlet memurunun yüksek değerli hediyeler alması kabul edilemez. Fakat yaşadığımız sıkıntılar sadece hediyeler gibi bir yaklaşım doğru değil" değerlendirmesini yaptı.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

EMİNE BULUT KATLEDİLDİ: Geçtiğimiz hafta bildiğiniz üzere hepimizi derinden yaralayan bir hadise ile karşılaştık. Emine Bulut, kızının gözleri önünde eski eşi tarafından hunharca katledildi. Burada canımızı yakan bir başka durum ise, olay mahallinde bulunanların, müdahale etmek yerine sadece olayı kayıt altına alıyor olması oldu. Biz nerede bir mazlum varsa yardım etme terbiyesine sahip olan bir milletiz. Böyle bir olay, üzerinde çok ciddi düşünmemiz gerektiğini göstermektedir. Üzerinde durmamız gereken bir başka konu ise toplumun adeta bir infial yaşıyor olmasıdır. Her gün cinayet ve vahşet haberleri ile sarsılır olduk. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de televizyon dizilerinin verdiği mesajlardır. Bakınız RTÜK internet yayınlarını denetim altına almaya çalışıyor fakat denetlediği TV dizilerine ise doğru düzgün bir müdahalede bulunmuyor. Kadın cinayetleri ne yazık ki sadece kadınla alakalı bir mesele zannediliyor. Halbuki en temel nedenlerden birisi aile mefhumumuzun çatırdamasıdır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ki; Batı menşeili çözümler aranmasıdır. Bugün yaşadığımız problemler Batıya özenerek çözülmez.

ZAM DEĞİL DEĞİŞİKLİK DEYİNCE ÇÖZÜLMÜYOR: Gündemimize ekonomimizde yaşanan gelişmeler ile devam etmek istiyorum. İktidar ekonomik olarak her ne kadar güçlüyüz dese de durumun böyle olmadığı aşikar. Bakınız daha geçen hafta bahsettiğimiz benzin ve motorin zammını bu hafta bir daha konuşmak mecburiyetinde kaldık. Benzine hafta başı 16 kuruş motorine 11 kuruş zam geldi. Gerçi zam haberini bazı basın kuruluşları 'benzin ve motorinde fiyat değişikliği' manşeti ile duyurdu. Fakat krize yok demekle, zamlara fiyat değişikliği demekle bu ekonomi düzelmez. Külliyede hissedilmiyor olabilir fakat kriz vatandaşın canını yakıyor. Bundan ise külliyenin hiç haberi yok gibi. İktidar ise krizi değil algıyı yönetmenin peşinde. Türkiye’nin ihtiyacı olan algı yönetimi değil ekonomi yönetimidir. Bu zihniyetin ülkemizi içinde bulunduğu krizden çıkarması mümkün değildir.

KAYYIM HEDİYELERİ ABARTILDI: Gündemde olan bir başka konu ise Mardin Belediyesinin kayyım tarafından verildiği iddia edilen hediyelerdir. Ben bu konunun abartıldığı kanaatindeyim. Bir devlet memurunun yüksek değerli hediyeler alması kabul edilemez. Fakat yaşadığımız sıkıntılar sadece hediyeler gibi bir yaklaşım doğru değil. Biz bu konunun ekonomik değil ahlaki olduğunu düşünüyorum. Bizim için esas mesele şeffaf olmadan yapılan ve normal fiyatın üzerinde verilen ihalelerdir. İhaleler yapılıyor, bitiyor bizim haberimiz daha sonra oluyor. Bunun yanında hangi konuda ihale yapılıyor o da ayrı bir mesele. Ekonomi bir çıkmazın içinde iktidar bunu ya anlamıyor ya da anlamazdan geliyor. Türkiye borçlu borcunu ödeyecek para bulamıyor. Dünyada faizler 1-2 seviyesinde oynarken biz 17-18 faizle karşı karşıyayız. Bunun sebebi ne? Yanlış yerlerde yatırım yapılmasıdır. Üretime fayda sağlamayan her yatırım ekonomiye zarar vermektedir. Bunun yanında israf ve yolsuzluk en büyük problemimizdir. Bunun da önüne ancak zihniyetin değişmesi ile geçebiliriz. Biz hangi konunu yaparsak yapalım, eğer zihniyet değişmezse bu kanunlar bir işe yaramayacaktır. (HABER MERKEZİ)