Yusufiyeli Ülkücüler Vakfı'ndan Ekrem İmamoğlu'na destek

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, seçmenlerden 23 Haziran'a kadar televizyon izlememelerini istedi. İmamoğlu, "Niye biliyor musunuz? Ben de çıkmayacağım zaten televizyonlara. İzlemeye de gerek yok zaten 4-5 gün" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Elazığ Karakoçan Dernekler Federasyonu ziyaret ettikten sonra seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti.

AA'nın haberine göre, Ağrı ve Trabzon'da sel felaketinden dolayı hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen İmamoğlu, toplumun bir arada yaşama kültürünün çok güçlü olduğunu ifade etti. Toplumun vicdanına çok güvendiğini belirten İmamoğlu, yeni bir siyasi dil ve anlayışla bu şehri ayrıştıran tavırları yok sayarak huzur getireceklerini söyledi.

'PAZAR GÜNÜNE KADAR TELEVİZYONA ÇIKMAYACAĞIM'

Seçmenlerden seçim gününe televizyon izlememelerini isteyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Birileri sağda-solda ağlayacak, bağıracak, çağıracak bana laf yetiştirecek. Yok yayındı, oydu, buydu diyecek. Gülün, geçin. Hatta ben İstanbullu hemşehrilerime, İstanbullulara bir öneride bulunuyorum, mümkünse pazar günü akşamına kadar televizyonları izlemeyin. Niye biliyor musunuz? Ben de çıkmayacağım zaten televizyonlara. İzlemeye de gerek yok zaten 4-5 gün. Şundan dolayı, çok kötü cümleler kuruyorlar, komik duruma düşenler var."

'ÜLKÜDAŞLARI OLARAK DESTEK VERECEĞİZ'

Ekrem İmamoğlu, Üsküdar'daki ziyaretinden önce Yusufiyeli Ülkücüler Vakfı üyeleriyle görüştü.

Sözcü gazetesinden Fatma Vurgun'un haberine göre, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Yusufiyeli Ülkücüler Vakfı adına açıklama yapan Recep Küçükizsiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde İmamoğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Küçükizsiz, "Emanete sahip çıkmanın gereği, mağdur ve mazlum durumundaki Ekrem İmamoğlu’nu bizzat amcasının ülkücü arkadaşları ve onunla aynı değerleri paylaşan ülküdaşları olarak hiçbir parti mensubiyeti taşımaksızın, seçimlerde oylarımızı vererek destekleyeceğimizi kamuoyuna alenen ilan ediyoruz” dedi.

'MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ SİYASET MALZEMESİ OLMAYACAK'

Küçükizsiz ardından konuşan İmamoğlu ise "Ülkücü camianın değerli üyeleriyle hem karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk hem de İstanbul’un eksiklerini, sıkıntılarını konuştuk. Aynı zamanda, yaşadığımız bu ikinci seçimin sadece yerel bir seçim değil, bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizdik" ifadelerini kullandı.

"Fikir birliğine vardığımız birkaç hususu belirmek istiyorum" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Öncelikle milli ve manevi değerlerimizin elbette sohbeti yapılabilir ama bizim için asla bir siyasi malzeme olmayacaktır. Bunların, siyasi artı noktasında da hiçbir parti tarafından kullanılmamasını, konuşulmamasını, duyguların yarıştırılmaması gerektiğini belirttim. Bu bir yerel seçimdir ve İBB’nin bugün yaşadığı sorunlardan, partizanlıktan, israftan, sadece İstanbul’u ve İstanbullu'yu değil, bir avuç insanı düşündüğü kavramlardan kurtulması içindir. O bakımdan biz, kapsayıcı, herkese bu şehrin insanı gözüyle bakan, etnik köken ve inanç ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayan bir demokrat yönetim anlayışıyla göreve layık olduğumuzu düşündük ve ifade ettik. Kendileri de bize, destek olma konusundaki fikirlerini beyan ettiler."