İmamoğlu: Belediye çalışanları 3-5 insana sakın fırsat vermesin

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, belediyenin aleyhinde propaganda yapacağı duyumu aldığını söyledi. Belediye çalışanlarının kendisine karşı yaptığı açıklamayı hatırlatan İmamoğlu, "İBB'nin 82 bin çalışanına sesleniyorum: Aranızdaki 3-5 insana sakın fırsat vermeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "Sandık Görevlileri Buluşması"na katıldı.

Sandık görevlilerinin 23 Haziran seçimlerinin en önemli aktörleri olacağını söyleyen İmamoğlu, "23 Haziran, elimizden alınan, milletçe emaneti gasp edilen, hukuka aykırı bir kararla Türkiye'nin demokrasi süreci zarara uğratılan bir süreç sonrasında, demokrasinin ve milletin iradesinin tamir sürecidir" diye konuştu.

'HAK YEMEYİZ, HAKKIMIZI DA YEDİRMEYİZ'

"Sizler, 23 Haziran'da okul sorumluları, kat sorumluları ya da okullardaki iletişimi sağlayacak olan kişiler olarak, muazzam bir hizmeti yerine getireceksiniz" diyen İmamoğlu, "Sorumluluk sahibi genç arkadaşlarım, okullardaki mesuliyetlerinizi lütfen harfi harfine yerine getirmenizi istiyorum. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerinde iyi çalıştıklarını belirten İmamoğlu, "Bugün daha güçlüyüz, ama hatırlatmak istediğim şey, hiçbir zaman da aklınızdan çıkarmayın ki güçlü olduğumuz kadar da haklıyız arkadaşlar. Bize atılan her oyun sağlıklı bir şekilde tutanağa kaydı kadar, rakibe atılan her oyun da sağlıklı bir şekilde tutanağa kaydı da çok önemli. Hak yemeyiz ama hakkımızı da yedirmeyiz" dedi.

'MÜLTECİ SORUNU İYİ YÖNETİLEMEDİ'

Daha sonra Sultangazi'de seçim otobüsünden halkı selamlayan İmamoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda seçmenler hitap etti. 31 Mart'ta Sultangazi'de yüzde 40'a yakın oy aldığını hatırlatan İmamoğlu, bu seçimlerde daha çok oy istediğini dile getirdi.

İstanbul'da mülteci sorunu olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da yaşanan bu mülteci sorunu Türkiye adına iyi yönetilmemiştir. Biz, mazlumun yanında durmayı severiz. Bu bizim milli ruhumuzda ve gerçekten geleneklerimizde vardır. Ancak bütün şehirlere milyonlarca mülteciyi plansız dağıtmak doğru değildir. Mülteci sorunu, onları yok saymak anlamına gelmez. Çocukları ve kadınları, maruz kaldıkları tehditlerden korumaya varız" şeklinde konuştu.

'ALIN TERİYLE KAZANANLARA SIKINTI VERMEYİZ'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının belediye binası önünde yaptıkları protestoya değinen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Duyuyorum ki önümüzdeki hafta İBB, billboardlarda israf yaparak, aleyhimize propaganda yapacakmış. Ya bir hafta kaldı. 8-9 gün kaldı. Parayı boşa harcamayın. 24 Haziran'da Sultangazililer ile hep birlikte Saraçhane'de olacağız. Bu yapılan anlamsız ve kötü işler, devletin bazı kurumlarının ve yöneticilerinin bu sürece, bu şekilde yaklaşması kötü. Buradan İBB'nin 82 bin çalışanına sesleniyorum. Diyorum ki aranızdaki 3-5 insana sakın fırsat vermeyin. Geliyoruz. 82 bin çalışanımızı da rahat ettireceğiz. Alın teriyle para kazananın emeğine asla sıkıntı vermeyiz. Onların başımızın üzerinde yeri var." (İSTANBUL/AA)

İBB çalışanlarından İmamoğlu aleyhine eylemİBB çalışanlarından İmamoğlu aleyhine eylem