İmamoğlu: Bize çay getiren insanlara bile hesap sordular

Esenyurt mitinginde konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Bize çay getiren insanlara bile hesap sordular. Bunlarda vicdan yok. Biz herkese sahip çıkmaya geliyoruz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Meydanı'nda miting düzenledi.

"Çok güçlü geliyoruz. Milletçe, halkımızla beraber geliyoruz." diyen İmamoğlu, "Sorunlarınızı, sıkıntılarınızı biliyorum. Çözüm olmaya geliyoruz. En önemli sorun, işsizlik. İstanbul'da neredeyse 3 gençten biri işsiz. Açlık sınırının altında yüz binlerce insanımız var. Biz, bu şehrin ekonomisini düzeltmeye, bu şehirde işsizlere iş bulmaya geliyoruz" şeklinde konuştu.

'İSRAFA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ, PARTİZANLIK BİTECEK'

İstanbul'un kaynaklarında en büyük sorunun israf olduğunu söyleyen İmamoğlu, "İsrafa asla müsaade etmeyeceğiz. Bu milletin kaynaklarını çarçur edenlere fırsat tanımayacağız. 23 Haziran'dan sonra, bu şehrin nimetlerini adam gibi kullanırsak, insanca harcarsak bu şehir herkesi mutlu edecek" dedi.

İBB'de, yılda 5-6 milyar tasarrufla bütçe artısı elde edeceğini düşündüğünü aktaran İmamoğlu, "Duyuyor ve görüyorsunuz, yapılan ihalelerde, harcamalarda derenin suyu ne hikmetse aynı yerlere akıyor. Hakkıyla, hukukuyla insanların kabiliyetleriyle herkes iş alsın. Bizim partiyle işimiz yok. 'Biz, partizanlığı bitirmeye geliyoruz' dedik. Partizanlık bitecek" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ PARTİLER HİZMET İÇİN ARAÇTIR'

Siyasi partilerin hizmet için araç olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, "Siyasi partiler araçtır, hizmet için araçtır. Bazıları için siyasi partiler amaç olabilir, bizim için araç. Şu bebeğe, şu genç kızımıza, çocuklarımıza, şu şehrin milyonlarca çocuğuna hizmet etmeye geliyorum. Aynı zamanda şu cesur gençlerine, kızlarına-erkeklerine hizmet etmeye, onların Ekrem Abisi olmaya geliyorum'' dedi.

'BİR AVUÇ İNSAN ÇIĞIRTKANLIK YAPIYOR'

Kendisine yönelik açıklamaları eleştiren İmamoğlu, şunları söyledi:

''Ben 'hak, hukuk, adalet' diyorum. Onlar 'Pontus' diyor. Ben 'israf, tasarruf' diyorum, onlar 'Yunan' diyor. Ben 'huzur' diyorum, onlar 'terörist' diyor. Ben 'birleşelim' diyorum, onlar İstanbul'a 'Konstantinopol' diyor. Allah bir avuç insana akıl versin. Allah, 23 Haziran'da bu bir avuç insana akıl verecek. İçlerinde bir avuç insan çığırtkanlık yapıyor. Bir bakıyorum il başkanları, milletvekilleri, bakanları konuşuyor. Rakibimiz bazen onlara eşlik ediyor, bazen de susuyor. Bu susan rakibim, sözüm ona bana devlet adamlığı tavsiyesinde bulunuyor. Allah şahit siz de şahit olun: Bu kardeşiniz hiçbir gün kötü söz söylemeyecek. Bu tavırları, kötü davranışları yapanlara sevgiyi, saygıyı öğreteceğiz.''

Seçimlere 18 gün kaldığını hatırlatan İmamoğlu, "Bize çay getiren insanlara bile hesap sordular. Telefonu bağlayan santral memuruna bile hesap sordular. Bunlarda vicdan yok. Biz herkese sahip çıkmaya geliyoruz. Herkese sahip çıkacağız" diye konuştu. (İSTANBUL/AA)