Erdoğan: İstanbulluların dönüşü çok önemli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram tatili için İstanbul'a gidenlerin, 23 Haziran'daki seçim öncesi dönmelerinin 'çok önemli' olduğunu söyledi. Erdoğan, afla ilgili soruya ise "Adalet Bakanlığımız çalışmaları yürütüyor" demekle yetindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayram tatili için İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeminde 23 Haziran'da yenilecek İstanbul Büyükşehir seçimi olan Erdoğan, "İstanbul dışına çıkan vatandaşlarımızın bu seçim için geri dönüşleri çok önemli. Zira bu demokratik görevlerini İstanbullu hemşehrilerimin hakkıyla yerine getirmeleri önem arz ediyor. Milletvekilleri arkadaşlarımız İstanbul dışında yoğun bir şekilde çalışıyor. İllerden vatandaşlarımızı İstanbul'a döndürme konusunda çalışıyorlar. İstanbul'da sandıklarda seçmenimiz görevini yerine getirecektir. Sandığa gitmeyen seçmeni sıfıra yakın konuma getirmek çok önemli" dedi.

Doğu Akdeniz'deki gaz arama çalışmalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Erdoğan, şu açıklamada bulundu: "Münhasır ekonomki bölgelerde KKTC'li kardeşlerimizin soydaşlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacağız. Onun için şu anda yeni aldığımız sondaj gemileri olsun, bunlar bölgeye intikal ediyorlar. Korunmaları kontasında silahlı kuvvetlerimizin ilgili fırkateynleri olsun hepsi bölgedeler. Bölgenin çıkacak olan tüm neması, petrol veya başka olabilir. Bunlardan hepsinde Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları ilgisi alakası olmayanlara yedirmeyiz."

Erdoğan, af yasası ile ilgili soruyu ise "Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde yanıtladı.

(HABER MERKEZİ)