Kılıçdaroğlu'nu hedef gösteren eğitimci Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Turan Aydoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun zafer işareti yaptığı fotoğrafı "Belediyelerimizi PKK'ya işgal ettirmeyeceğiz" notuyla sosyal medya hesabından paylaşan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ın sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını "Belediyelerimizi PKK'ya işgal ettirmeyeceğiz" notuyla paylaşması Meclis gündemine taşındı.

31 Mart seçimlerinden bir gün sonra Dağ'ın paylaştığı ve sonrasında kaldırdığı paylaşımına ilişkin yazılı soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, "Bir devlet memurunun bir siyasi parti genel başkanına 'terörist' ithamında bulunması, terör destekçiliği ile suçlaması devlet memurluğu kanununa aykırı değil midir?" diye sordu.

'BİR YAPTIRIM UYGULAMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?'

Soru önergesinde, "Sosyal medya hesabından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun zafer işareti yapan fotoğrafını paylaşan Dağ, fotoğrafın yanına ‘Belediyelerimizi PKK’ya teslim etmeyeceğiz!’ notunu kaydetmiştir. Paylaşımın hemen altında da ‘Ver oyunu boz oyunu’ yazdığı tarafımıza gelen bilgiler dahilindedir" ifadelerine yer veren Aydoğan'ın yanıtlanmasını istediği diğer soruları şu şekilde sıralandı:

-Devlet memurlarının bütün siyasi partilere eşit mesafede olması gerekirken MEB gibi geleceğimizin temel taşlarını döşeyen bir kurumun temsilcisinin, 10 milyondan fazla oy alan bir partinin genel başkanına bu şekilde hakaret etmesi konusunda bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?

-Geleceğimizi emanet ettiğimiz kurumlarda görevli memurların toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefrete teşvik edici ve incitici bir dil kullanmasının önüne geçmeyi hedefliyor musunuz? Bu konuda nasıl çalışmalar yapıyorsunuz? (DUVAR)