Kepenek: Honaz’da kazandık, İstanbul’da da kazanacağız

Denizli’nin Honaz ilçesinde tekrarlanan seçimi CHP’nin adayı Yüksel Kepenek, oy farkını 2 binin üzerine çıkararak kazandı. Seçim sonuçlarını gözyaşları içerisinde karşılayan Kepenek, İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 58-60 aralığında oy alacağını tahmin ettiğini belirterek, “Honaz’da kazandık İstanbul’da da kazanacağız” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle 2 Haziran’da tekrar edilen Denizli’nin Honaz ilçesindeki seçimi CHP’nin adayı Yüksel Kepenek kazandı. Üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten AK Parti’nin adayı Turgut Devecioğlu ile Kepenek arasında 31 Mart seçimlerinde 8 olan oy farkı bu kez 2 bin 338’e çıktı.

İkinci seçim öncesi bin 500 oy farkıyla kazanacaklarını çalışma arkadaşlarına söylediğini belirten Kepenek, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin de tahminlerini paylaştı ve “Honaz’da kazandık İstanbul’da da kazanacağız” dedi. Honaz’daki kampanya sürecinde sahada olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, “Honaz’da başardık İstanbul’da da başaracağız” diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Honaz seçimini ilk sırada tamamlayan Yüksel Kepenek.

‘62 YILDIR CHP KAZANAMIYORDU, O DUVARI YIKTIK’

Tekrarlanan seçimlerin sonuçlarını ilk öğrendiği anda gözyaşları içerisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya sarılan Yüksel Kepenek’in o anları sosyal medyada yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Kepenek o an hissettiklerini şu sözlerle anlattı:

“Nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. 7 aylık bir seçim kampanyası sonunda o anlar kameralara yansıdı. 10 yılda yapılacak kampanyayı 7 aya sığdırdık. 62 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi burada seçim kazanamıyordu. O duvarı yıktık. 15 yıllık buradaki AKP iktidarını da yıktık. En önemlisi gençlerin, kadınların ve çocukların umudu olmayı başardık. Bunların hepsi bir araya geldiğinde insanın duygusal olmaması mümkün değil. Bütün ekip özveriyle çalıştı ve sonunda da başardık. Temiz ve dürüst siyaset başarıyı hak ediyor ve bunu gösterdik.”

‘SEÇMENE NASIL DERMAN OLABİLECEĞİMİZİ ANLATTIK’

31 Mart seçimlerinin ardından Kepenek’in AK Partili rakibi ile olan oy farkı 8 olarak kayıtlara geçti. Yapılan itirazlarla oy farkı 1’e indi ve YSK kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin tekrar edilmesine karar verdi. Kepenek tekrar edilen seçimde oy farkının 2 bin 338’e çıkmasına ilişkin, “İlk oyumuzun üzerine 2 bin 330 oy koyduk. 31 Mart seçimlerinde 40 günlük kısa bir kampanya yapabilmiştik. Bunun üzerine bir süreç daha eklenince halka kendimizi daha iyi anlattık. Empati kurduk ve seçmene nasıl derman olabileceğimizi anlattık. Karşılıklı güven ilişkisi ile bu süreci Honazlı hemşerilerimle başardık” dedi.

‘BİZ İSTANBUL’UN KÜÇÜK BİR ÖRNEKLEMİYİZ’

Honaz seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerini de etkileyeceğini belirten Kepenek, “Demokraside artı bir fazlaysa ona saygı duymak gerekiyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Denizli için Honaz ne kadar önemliyse Türkiye için de İstanbul o kadar önemli. Honaz’daki demokrat belediyecilik anlayışı İstanbul’a da yansıyacaktır. İnsanlar demokrasiye inandılar ve dediler ki, ‘Bir oyla bin oy arasında hiçbir fark yoktur’. Bu süreçte karşı taraf bu anlayışı yitirdi ve halk da buna cevap verdi. İnanıyorum ki Sayın Ekrem İmamoğlu da yüzde 58-60 aralığında seçimi kazanacak. Ben seçimden önce arkadaşlara Honaz’da bin 500 fark olacak demiştim. Şu anda İstanbul’da da İmamoğlu lehine 250-300 bin arasında fark yazıyorum. Evren örneklem diye bir şey vardır. Biz İstanbul’un küçük bir örneklemiyiz. Biz burada kazandıysak İstanbul’da da kazanacağız anlamına gelir. Honaz’da kazandık İstanbul’da da kazanacağız.”

Honaz seçimini ilk sırada tamamlayan Yüksel Kepenek, “Honaz’da kazandık İstanbul’da da kazanacağız” dedi.

‘HONAZ’A İSTANBUL ÜZERİNDEN BAKTIK’

Honaz’da seçimin tekrarlanması kararının ardından sahada Kepenek’e destek olan isimler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da yer aldı.

Seçimin tekrar edilmesi kararının ardından insanların umudunun kırıldığını belirten Karaca kampanya sürecine ilişkin, “İstanbul seçimlerinin iptalinin ardından kazansak da bize bunu vermeyecekler inancı çok yüksekti. Bizim bu olumsuz havayı dağıtmamız gerekiyordu. Ev ev kapı kapı gezerek bu olumsuz havayı dağıttık. Honaz’a İstanbul üzerinden baktık. Çünkü 27 ilden gelip Honaz’a yerleşmiş ve işini aşını burada kazanan her kesimden insan vardı. Zor bir süreçti ama insanlar kazanmaya ilişkin umutları büyüdükçe, evet kazanabiliriz dedikçe işimiz kolaylaştı” diye konuştu.

‘HONAZ’DA SEÇİMİN KAZANILMASI İSTANBUL’DA DA KAZANILACAĞI İNANCINI GÜÇLENDİRDİ’

31 Mart’ın ardından Honaz’ın simge olduğunu belirten Karaca burada alınan sonucun İstanbul seçimlerini de etkileyeceğini söyledi. “Biz bu süreçte çalışırken fark ettik ki Honaz küçük İstanbulmuş” diyen Karaca şöyle devam etti:

"Nasıl ki İstanbul Türkiye’nin ekonomi merkezi ve finans kaynağı ise Honaz da Denizli’nin ekonomi ve finans kaynağı. Hem demografik hem de kültürel yapısı anlamında Honaz küçük İstanbul. Bizim Honaz’da başarı hikayesini yazıp İstanbul’a katkı vermemiz gerekiyordu. Honaz’da seçimin kazanılması İstanbul’da da kazanılacağına olan inancı ve bir araya gelme duygusunu güçlendirdi. Honaz’daki adayımız Yüksel Kepenek ve İstanbul adayımız Ekrem İmamoğlu bakıldığında çok benzeşiyor. Honaz adayımız Kepenek, Sayın İmamoğlu gibi oldukça güler yüzlü, samimi, ötekileştirmeyen ve barışçıl bir dil kullanan yapıda birisi.”

CHP’li Karaca kampanya sürecinde Kepenek’e destek veren isimler arasındaydı.

‘İSTANBUL’DA FARKI 1 MİLYON 300 BİNE ÇIKARARAK KORKU DUVARINI YIKABİLİRİZ’

Honaz’ın ardından 23 Haziran seçimleri için İstanbul’a gidecek olan Karaca burada da kampanya sürecine katkı sağlayacağını söyledi. Karaca İstanbullu seçmenlere şu sözlerle seslendi:

“Honaz’daki yapıyla İstanbul’daki yapı birbirine çok benzer. Honaz’da da çok güçlü bir korku duvarı örülmüştü. Honazlı hemşerilerimin inancı o korku duvarlarını yıktı. İstanbul’da kazanırsak verilmeyecek iddiasına karşı Honaz mesajını verdi. Honaz’da 1 oy farkını 2 bin üzerine çıkardıysak İstanbul’da da 13 bin üzerindeki farkı 1 milyon 300 bine çıkararak bu korku duvarını yıkabiliriz. İnanıyorsak, birlikteysek, bu ülkede omuz omuza inancı örebilirsek başarabiliriz. Honaz’da başardık İstanbul’da da başaracağız.”