MHP'li Bülbül: Temmuz yaklaştıkça ABD kaynaklı tehditler yoğunlaşıyor

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ABD ile yaşanan S-400 gerginliğini değerlendirdi. ABD ve bazı NATO ülkelerinin Türkiye'yi savunmasız bırakmaya çalıştığını söyleyen Bülbül, "Fırat'ın doğusunda, İran'a uygulanan yaptırımlarda, Doğu Akdeniz'deki enerji mücadelesinde ABD açık bir şekilde Türkiye'nin karşısındadır" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de konuşan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ABD ile yaşanan S-400 gerginliğini değerlendirdi. "ABD ve bazı NATO ülkeleri, Türkiye'yi kendisini koruyamaz durumda bırakmak için her yolu denemektedir" diyen Bülbül, "Temmuz yaklaştıkça Türkiye'ye karşı ABD kaynaklı tehditler ve F-35 şantajı yoğunlaşırken, Türkiye'yi içerden yıpratmak üzere çalışanları ibretle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKKAN: HAREKATLAR SEÇİM ÖNCESİNE DEN GETİRİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda, gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri söz aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Hakurk bölgesinde yürütülen Pençe Harekatı'nı yakından takip ettiklerini belirterek, "Allah Mehmetçik'imizi korusun. Ayaklarına taş değdirmesin" dedi.

"Hükümetin sınır ötesi harekatları seçim öncesine denk getirmesinin manidar olduğunu" söyleyen Türkkan, 24 Haziran seçimleri öncesinde de harekatlar başlatıldığını, ancak seçimden sonra sonlandırıldığını belirtti. Türkkan, "Terörle mücadele seçim nabzına göre belli zamanlarda değil, devlet bekası gereği tavizsiz devam etmelidir" diye konuştu.

BÜLBÜL: ABD AÇIK BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE'NİN KARŞISINDADIR

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye'nin balistik füze tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alınması için yapılan anlaşmayı hatırlatan Bülbül, şöyle devam etti:

"Buna rağmen ABD ve bazı NATO'ya bağlı ülkeler, Türkiye'yi bu tercihinden vazgeçirmek, kendisini koruyamaz durumda bırakmak için her yolu denemektedirler. Temmuz yaklaştıkça Türkiye'ye karşı ABD kaynaklı tehditler ve F-35 şantajı yoğunlaşırken, Türkiye'yi tamamen haklı olduğu meselede içerden yıpratmak üzere çalışmalar yürütenleri ibretle takip ediyoruz. Bu mecburiyeti görmezden gelip, S-400'leri almadığımız takdirde ABD ile ilişkilerimizin düzeleceğini, zorbalığını bitireceğini beklemek, büyük gaflettir."

Türkiye ve ABD'nin birçok konuda anlaşmazlık yaşadığını dile getiren Bülbül, "Fırat'ın doğusunda, İran'a uygulanan yaptırımlarda, İsrail ile ilişkilerde, Doğu Akdeniz'deki enerji mücadelesinde, Ege uyuşmazlıklarında, FETÖ, PKK ile mücadelede ABD açık bir şekilde Türkiye'nin karşısındadır" dedi. (ANKARA/AA)