Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi iftarında

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. İftarda sorularımızı yanıtlayan eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "YSK'nin kararı beni hiç tatmin etmedi. 23 Haziran'da da 31 Mart'taki sonucun değişeceğini sanmıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bu akşam Saadet Partisi (SAADET) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul adayı Necdet Gökçınar'ın da katıldığı iftarı partinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenledi. İftara CHP'li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Refah Partisi milletvekili Emin Şirin ve Ahmet Özal da katıldı.

Karamollaoğlu, İmamoğlu ve Gökçınar iftarda aynı masada yan yana oturdu.

AK Parti Adayı Binali Yıldırım hem yazılı hem sözlü olarak davet edildiği halde iftar programına katılmadı. Yıldırım, iftara gönderdiği mesajda, başka bir programı nedeniyle iftara katılamadığını belirtti.

AHMET ÖZAL: 23 HAZİRAN'DA AYNI SONUÇ ÇIKACAK

Eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, iftarda yaptığımız sohbette, "23 Haziran'da tercihiniz buradaki adaylara mı yoksa başka bir adaya mı olacak?" sorumuza, "O bana kalsın. Ama şu kadarını söyleyeyim YSK'nin kararı beni hiç tatmin etmedi. 23 Haziran'da da 31 Mart'taki sonucun değişeceğini sanmıyorum" yanıtını verdi.

SAADET İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim'in ardından kürsüye gelerek selamlama konuşması yapan Ekrem İmamoğlu, "Ben İstanbul'umuzda önümüzdeki seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. İmamoğlu, katılımcılardan bayram sonunda oy kullanmayı ihmal etmemelerini istedi.

İmamoğlu'nun konuşmasın ardından kürsüye gelen Necdet Gökçınar da, aileler arasında bile anlaşmazlığa neden olan kutuplaşmanın son bulmasını dilediğini söyledi.

Necdet Gökçınar

KARAMOLLAOĞLU: FEDAKARLIK ETMEDEN DEĞİŞİM OLMAZ

SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, "Şükür karnımızı doyurduk. Bizden daha lüks iftarlar açanlar var ama iftar için iki lokma ekmek bulamayanlar da var" diyerek Suriye, Filistin ve Yemen gibi ülkelerde yaşanan çatışmalara dikkat çekti. Karamollaoğlu, "Beni asıl üzen, artık dışarıdan gelen birileri değil kendi kendimizi katlediyoruz. Libya'da, Suriye'de kimler savaşıyor?" dedi.

Karamollaoğlu sadece Müslümanlar için değil bütün mazlum insanlar için konuştuğunu ifade ederek, "Hz. Muhammed 'Komşun açken sen tok yatma' dediğinde, 'Komşuna dini sor' dememiş" dedi.

Karamollaoğlu, "Velilerin başına bir zalimi getiremezsiniz, zalimlerin başına da bir veli gelmez zaten. Ama Cenabı Hak müminler istemezse değişimi vermez. Fedakarlık etmeden değişim olmaz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu iftardan ayrılırken Saadet Partililerle sohbet etti ve aracına binerken de alkışlandı.