Dervişoğlu: Milliyetçiliğimin zekâtını versem bir milyon Süleyman Soylu eder

Muhalefet partilerinin bazı illerdeki belediye meclis üyesi adaylarının PKK ile ilişkisi olduğunu öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Milliyetçiliğimin zekâtını versem bir milyon Süleyman Soylu, bir milyon Hamza Dağ eder" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin bazı belediye meclis üyesi adaylarının PKK ile ilişkisi olduğu iddiasına tepki gösteren Dervişoğlu, "Bunu şiddetle reddediyorum. Hazırlanan listelerin mesûlü benim. Türkiye’nin neresinde İYİ Parti'li bir aday varsa altında benim imzam var" diye konuştu.

"Müsavat Dervişoğlu’nu PKKlı adayları listeye yazmakla suçlayanlar akıllarını yitirmiştir" diyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Hangi gelenekten geldiğimi ve nasıl bir siyasi geçmişe sahip olduğumu herkes iyi biliyor. Milliyetçiliğimin zekâtını versem, bir milyon Süleyman Soylu, bir milyon Hamza Dağ eder. Öncelikle terör örgütleriyle bağ arayanlar, araştırmalarını Cumhur İttifakı’nın içinde olduğu siyasi partiler içinde yapsınlar. Adaylar üzerinden araştırma yapmaya gerek yok, geçmişlerine baksak yeter. ‘İYİ Parti’nin listelerinde PKK'lılar var’ diyenlere verecek çok cevabımız var. Örgütlerle ilişkiyi adaylar üzerinden değil partilerin yaptığı icraatlar üzerinden kurmak gerekiyor. Beka sorunundan bahsediyorlar ama 17 senedir bu ülkeyi yönetenler beka sorunun asıl sebebidir”.

'HEPSİNİN TEMİZ KÂĞITLARI ELİME'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, siyasette ortaya atılan hiçbir sözün ya da iddianın karşılıksız kalmayacağını belirterek, "Sizlerin içine sinmeyen, terör örgütüyle bağlı olan hiçbir ismin altına imza atmam mümkün değildir. İddiaya konu olan Siirt, Bitlis, Van ve Hakkâri gibi il, ilçe başkanlarının ve yöneticilerinin de kefili benim. Hepsinin ‘temiz kâğıtları’ elimde" ifadelerini kullandı.

YSK ve il seçim kurullarına göre listedeki kişilerin adaylıkları için bir engel olmadığını kaydeden Dervişoğlu, "Bir adayımız hakkında ‘Geçmişte hakkında açılmış soruşturma var’ diyorlar. Adamın arabasında yapılan bir aramada iki tane Ahmet Kaya kaseti bulunmuş. Emniyette yapılan sorgusunun ardından savcılık dosya açma gereği bile duymamış. Bu adamın ağabeyi şehit olmuş. Şimdi, Ahmet Kaya’nın kasetini arabasında bulunduranlar terör örgütü propagandası yapmış oluyor da Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etmiş olanlar ne oluyor?” dedi.

'30 VİLAYETİN 15'TEN FAZLASINI MİLLET İTTİFAKI KAZANIYOR'

Ortaya atılan iddiaların ve kendilerine yönelik suçlamaların, Cumhur İttifakı'nın seçim sonuçlarından duyduğu endişeden kaynaklandığını savunan Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Ankara’yı, İstanbul’u, Denizli’yi, Balıkesir’i, Antalya’yı kaybediyorlar. 30 vilayetin 15’ten fazlasını bugün itibariyle Millet İttifakı kazanıyor. Bir panik ortamı doğdu. Güneydoğulu, Kürt kökenli vatandaşlarımızla bazı kesimleri karşı karşıya getirmek adına tahrikkâr planları devreye sokuyorlar. AK Parti’ye oy verdiklerinde hepsi ‘Sevgili Kürt kardeşlerimiz’ oluyor ama Millet İttifakı’na oy verdiklerinde ‘PKK'lı’ oluyor. Vatandaşların algılarını istismar etmekten vazgeçsinler. Biz, kutuplaştırmak için değil kucaklaştırmak için siyaset yapıyoruz. Herkes ağzından çıkan lafa özen göstermeli. Bu milletin hafızası diridir; bireyler unutabilir ama milletler unutmaz." (DUVAR)