Cemal Canpolat: Seçimi alabileceğimiz ilçelerde İYİ Parti operasyonu yapıldı

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul'da partisinin kazanabileceği ilçelerde aday göstermemesini eleştirdi. Canpolat, "Seçimi alabileceğimiz ilçelerde İYİ Parti operasyonu yapıldı. CHP oralarda aday çıkarmaktan vazgeçirildi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin önceki dönem İstanbul il başkanı Cemal Canpolat, görevdeki il yönetimini "dar grupçu, tasfiyeci çizgi izlemek"le eleştirdi. CHP'nin kazanabileceği ilçelerde aday çıkarmamasına da tepki gösteren Canpolat, "Seçimi alabileceğimiz ilçelerde İYİ Parti operasyonu yapıldı" dedi.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dün görevdeki 18 ilçe başkanıyla toplantı yaptı. Toplantının ardından bugün yazılı açıklama yapan Canpolat, görevdeki il yönetiminin "parti örgütü ve üyelerinin yarısından fazlasını yok saydığını" savundu.

Aday belirleme sürecinde partililerin duyarlılıkların dikkate alınmadığını belirten Canpolat, "Dar grupçu, tasfiyeci bir çizgi izlendi. Parti bir hizbin denetimine girdi. Bu hizip İstanbul’u bölüyor.

Partide birleştirici olamayanlar, İstanbul’da birleştirici ve kucaklayıcı olamazlar" ifadelerini kullandı.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 18 ilçe başkanıyla görüştüEski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 18 ilçe başkanıyla görüştü

'CHP LİBERALLER TARAFINDAN SIKIŞTIRILIYOR'

"Hizip İstanbul’u kaybetmek için elinden geleni yapıyor" diyen Cemal Canpolat, şöyle devam etti:

"Seçimi almak için mücadele etmeyi sürdürüyorum. Partide cumhuriyetçi, halkçı ve gerçek sol değerlere bağlı olan kesim tasfiye ediliyor, dışlanıyor. CHP’yi dar grupçu ve hizipçilere bırakmayacağız. Kendinden olmayana siyaset yapma hakkı tanımayan bu çıkar grupları 1 Nisan planları yapmakta, siyaseten bir ötekileştirme ve yok sayma peşindeler. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP sahipsiz değildir. CHP; içerideki dar kadrocu gruplar ve dışarıdan farklı organizasyonlar ile sol görünen liberaller tarafından sıkıştırılmaya çalışılmaktadır."

'BİZİMLE BİRLİKTE OLAN İLÇE BAŞKANLARI YOK SAYILDI'

"CHP'nin öz evlatlarına siyasi operasyon" yapıldığını iddia eden Canpolat, "'CHP vakıf olmalı' diyen anlayış partinin öz evlatlarına siyasi operasyon yaparak partiyi şekillendirmeye çalışmaktadır. Parti kadroları ötekileştirilmektedir. Buradan sessiz çoğunluk adına sesleniyoruz. CHP dar bir kadronun menfaatine ve çıkarlarına göre şekillendirilemez, buna müsaade etmeyeceğiz!" dedi.

Partililerin görüşleri dikkate alınmadan belirlenen adayların başarılı olamayacağını belirten Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Görüyorum ki, bizim ile birlikte olan ilçe başkanı veya mesleki anlamda yeterli olan birçok arkadaşımız bu süreçte yok sayıldı. Seçimi alabileceğimiz ilçelerde İYİ Parti operasyonu yapıldı. CHP oralarda aday çıkarmaktan vazgeçirildi. Gelişmeleri İstanbul'da yıllardır partinin bayrağını taşımış olan gençlik kollarından, kadın kollarından gelen ve beklentisiz emek veren kadrolarımızla takip etmekteyiz.” (Kaynak: Gerçek Gündem)