AK Partili vekil hakkında fezleke

Meclis’e 9 yeni fezleke daha geldi. CHP ve HDP milletvekilleri hakkında düzenlenen fezlekeler arasında AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da yer aldı. Posacı hakkında düzenlenen fezleke ile AK Partililer hakkındaki fezleke sayısı 2’ye çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milletvekillerinin soruşturmaları kapsamında, yargılanmalarının önünün açılması için dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep eden fezlekelere her gün yenileri ekleniyor. Meclis Başkanlığı’na 19 Aralık 2018 tarihinde 9 yeni fezleke daha geldi. Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu'na gönderilen son fezlekelerden 7’si ise HDP milletvekillerine ait.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan hakkında 1, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke düzenlenen Buldan ve Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında 2, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında da birer fezleke yer aldı.

AK PARTİLİ VEKİL HAKKINDA FEZLEKE

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç'ın da yasama dokunulmazlığının kaldırılması istenen fezlekeler arasında AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı hakkında düzenlenmiş bir fezleke de yer aldı.

252’Sİ DEVİR 401 FEZLEKE

Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’un 25 Aralık 2018 verilerine göre 27. Yasama Dönemi’nde 252’si bir önceki dönemden devreden fezleke sayısı 401 oldu. Açıklamada fezlekelerin partilere ve milletvekili sayısına göre dağılımı da verildi. Buna göre 95 CHP milletvekili hakkında 180, 19 HDP milletvekili hakkında 215, 2 AK Parti Milletvekili hakkında 2, 2 İYİ Parti Milletvekili hakkında 2, 1 MHP milletvekili hakkında da 1 fezleke düzenlenerek yargılanmaları için dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.