Akşener: Asgari ücretlimiz et yiyecek

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında konuştu. Tarım Bakanı Pakdemirli'ye seslenen Akşener, "Asgari ücretlimiz et yiyecek, budur bizim davamız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ  Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek. 2002'de vatandaşlar 6 kilo et yiyormuş, şu anda 15 kilo yiyor" sözlerine tepki gösterdi. Akşener, millet için rant yaratacaklarını belirterek "Asgari ücretlimiz et yiyecek, budur bizim davamız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına yapılacak yüzde 26 zammı eleştirmeye devam eden Akşener, "Cumhurbaşkanı’na 60 bin lira yetmiyorsa kuşa dönmüş maaşlar vatandaşa nasıl yetecek. Onlara tek bir zam yapmadan kendine yaparsan haram olsun, zıkkım olsun" şeklinde konuştu.

Akşener sözlerine şöyle devam etti;

VATANDAŞIN ATATÜRK'LE BİR MESELESİ YOK: Fesli nasipsizi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı'nın hâlâ o makamda tutulması milletimizi hakarettir. O günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'da benzer bir skandala imza attı. Sonra 3 kişiyi görevden aldılar. "Biz yapmadık avukat yaptı dediler" Geldikleri günden beri milliyetçi eğitimcilere savaş açtılar.Konya Havacılık ve Uzay Bilimleri dekanı "Kadın evde oturup çocuk doğursun çocuk baksın yerel seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim" dedi. Ey hoca Türk kadını kendi çocuğun bakar senin dert etmene gerek yok. O sözleri sildin ama bir özür borçlusun. Senin oyun da eksik kalsın. Bu işler hiç hayra alamet değil. Biz bu filmi defalarca gördük ve bıktık artık. AKP borazanlarının konuştuklarının hiçbiri vatandaşın gündeminde değil. Vatandaşın Cumhuriyet'le, Atatürk'le bir meselesi yok

SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERECEĞİZ: Suriyelileri geri göndereceğiz. Nasıl diye sorarsanız eğer size devlet aklı veriyoruz yazın. Türk devletinin yüzü suyu hürmetine reçeteyi açıklıyoruz.Birincisi Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini kesin bir dille açıklayın. Bu bir bölümünün geri dönmesini sağlayacaktır.İki Geri dönme konusunda Esad'la anlaşın. Her ay 200 bin kişinin dönüşünü kararlaştırın. Türkiye'nin gücünü kullanın. Bu sorun sıfırlanana kadar sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak ürün satışına engel olun. Geçici vergi mükellefiyet kanunu yapın vergi kesintisi yapın. Güney illerimizde esnafıma destek verin. Türkiye sınırlarını yol geçen hanı olmaktan çıkarın. Sınır geçişlerini ücretli hale getirin. Suriye'den aracını getiren mültecilere geçici sürücü belgesi hakkı verin. Türk vatandaşı ne kadar ödüyorsa onlardan da gerekli vergiyi alın. Burası Suriye değil bunu farkına varın. Mevcut hükümete bir ders verme zamanı geldi. Türk milletini bu hazin tabloya son vermeye çağırıyorum