Erdoğan: Millet bahçesinde yattıkça bizi hatırlayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçelerine millet kıraathaneleri de ekleneceğini söyledi. Erdoğan, "Ben millet kıraathanesi dedim onlar kumarhane anladılar. Derviş diyemeyeceğim bunlara zikir fikir meselesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Şehircilik Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çoluk çocuk gitsinler orada yatsınlar dedik. Yattıkça kimi hatırlayacaklar? Bizi hatırlayacaklar. Yanında da bir millet kıraathanesi olsun, keki, çayı olsun, kitap okunsun, ders çalışılsın dedik. Onlar ne anladı? Kumarhane anladı..." şeklinde konuştu. Erdoğan beş ay sonraki yerel seçimler için çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'na katıldı.

''Sıfır Atık Projesi" ve benzeri çalışmalar hakkında bilgi verileceğini söyleyen Erdoğan, "Sıfır Atık Projesi'ni bir vakfa dönüştürerek ülke genelinde böyle bir güçlü sivil toplum kuruluşuna da sahip olalım diyorum" ifadelerini kullandı.

'MURAT BUNA DİKKAT ET, DİKEY MİMARİ YOK YATAY MİMARİ'

"İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik" diyen Erdoğan, "Şehirciliği çok önemsiyoruz. Murat, (Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum) buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. Diyoruz ki dikey mimari yok yatay mimari. Önce mescit sonra sosyal donatı alanları onun ardından da oralarda çevrecilik yeşillendirme onun ardında oralarda inşalara devam edeceğiz" dedi.

'AĞAÇ KESEN DEĞİL AĞAÇ DİKEN İKTİDAR OLDUK'

İktidarları döneminde milyonlarca ağaç dikildiğini söyleyen Erdoğan, "Bugüne kadar milyonlarca fidanı ağacı diktik. Biz ağaç kesen bir iktidar olmadık diken olduk" diye konuştu.

30 ilde, 133 kentsel dönüşüm alanı belirlendiğini kaydeden Erdoğan, "Bu sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak görünüyor. Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatlar gerçekleştirdik. İktidarlarımız döneminde 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk" ifadelerini kullandı.

'MİLLET KIRAATHANESİ DEDİM ONLAR KUMARHANE ANLADILAR'

Millet bahçelerine millet kıraathaneleri ekleneceğini dile getiren Erdoğan, "Millet bahçelerine millet kıraathanesi ekleyelim diyoruz. Oralarda çay, simit, kek hepsi olsun. Ben millet kıraathanesi dedim onlar kumarhane anladılar. Derviş diyemeyeceğim bunlara zikir fikir meselesi" dedi. (HABER MERKEZİ)