Rektörden Cihangir İslam’a: Gelmezseniz memnun olurum

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, Meclis Sağlık Komisyonu üyelerini Ankara Gülhane’deki eğitim yılı açılış törenine davet etti. Erdöl, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam’ın, “KHK’lileri açılışa alıyor musunuz?” sorusuna, “Gelmezseniz memnun olurum” yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Sağlık Komisyonu’nda AK Parti’nin sunduğu 44 maddelik teklifin görüşmelerinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl de söz aldı. 3 dönem AK Parti milletvekilliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı yapmış olan Erdöl, komisyon üyelerini 7 Kasım Çarşamba günü Ankara Gülhane’de yapılacak eğitim yılı açılış törenine davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanan törenle ilgili Erdöl, “Sayın Başkanım, siz ve değerli üyelerimiz açılışımıza davetlisiniz. Ben davetiyelerinizi de göndermek istiyorum. Gelirseniz sevinirim” dedi.

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, “KHK’lileri açılışa alıyor musunuz?” diye sordu. Erdöl yanıt vermeyince İslam soruyu birkaç kez daha sordu. Cevdet Erdöl en son İslam’ın “KHK’lileri alıyor musunuz bu açılışa, almıyor musunuz?” sorusuna “Gelmezseniz memnun olurum” yanıtı verdi. Bu diyalog tutanaklara şöyle yansıdı:

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - KHK’lileri alıyor musunuz?

CEVDET ERDÖL - Efendim?

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - KHK’lileri alıyor musunuz açılışa?

CEVDET ERDÖL - Efendim, karşılıklı konuşmasak iyi olur.

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - Hayır, sordum yani. KHK’lileri…

BAŞKAN - Hocam, özür dilerim. Yani siz yıllarca hizmet etmiş bir hocasınız, daha sonra sorarsınız. Konuşması bitsin, sorarsınız.

CEVDET ERDÖL - Ben nasıl hitap edildiğini, nelerin sorulup sorulmayacağını…

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - Niye gizli gizli soracağım? KHK’lileri alıyor musunuz, almıyor musunuz?

CEVDET ERDÖL - Ben size biraz önce söyledim. Ben ne yapacağımı bilirim.

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - Evet veya hayır…

CEVDET ERDÖL - Lütfen kinaye yapmayınız. Ben baştan söyledim. Sizin oturduğunuz sıralarda on beş yıl oturdum. Benimle kinaye yapmanıza gerek yok.

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - Bana kim olduğunuzu söylemeyin. KHK’lileri alıyor musunuz bu açılışa, almıyor musunuz?

CEVDET ERDÖL - Gelmezseniz memnun olurum.

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) – Efendim?

CEVDET ERDÖL - Gelirseniz alırız, gelmezseniz de…

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - Niye gelmezsen memnun olurum diyor? Size kişisel bir şey sormadım. KHK’lileri alıyor musunuz…

CEVDET ERDÖL - Ben KHK’li misiniz, değil misiniz diye kimseye sormuyorum efendim.

BAŞKAN - Hocam, özür dilerim. İkiniz de bu memleketin aydınısınız, lütfen, karşılıklı konuşmayalım. (DUVAR)