Bahçeli: Yerel seçimde hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştır

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın kendileri açısından son bulduğunu duyurdu. Hiçbir ittifakın diğer tarafın tahakküm ve dayatmasıyla, parmak sallamasıyla yaşayamayacağını vurgulayan Bahçeli "Herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır. Seçimde kendi yolumuzu çizeceğiz. Her bölgede kendi adayımızla seçime gireceğiz" dedi. Af tartışmalarına da değinen Bahçeli, tekliflerinin şartlı indirim olduğunu belirterek, "Teklifimizin arkasındayız, ısrarlıyız. Vazgeçmek yok, geri dönüş yok. Meclis'e güveniyoruz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Başkanlık sistemi referandumu öncesi kurulan Cumhur İttifakı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklamalarla sona erdi. Bahçeli'nin kritik bir konuşma yapacağı, her grup toplantısı öncesi basın mensuplarına dağıtılan konuşma metninin verilmemesiyle kendini belli etti. Gazetecilerin yoğun ilgisi karşısında kürsüye çıkan Bahçeli, hiçbir ittifakın bir tarafın reddedilmesi, geri adıma zorlanması ve yok sayılmasıyla ayakta kalamayacağını vurgulayarak, "Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı ve alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır" dedi.

Bahçeli, Meclis'e sundukları af teklifine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen eleştirilere isim vermeden de yanıt verdi. Tekliflerinin tartışmasız arkasında olduklarını vurgulayan Bahçeli, MHP'yi kimsenin uyuşturucu satıcılarıyla yan yana anmasına izin vermeyeceklerini söyledi. "Bugün uyuşturucu baronlarının üzerine giden kimse yoktur. Hadi uyuşturucu baronlarının üzerine gidelim" çağrısında bulunan Bahçeli, "Ne bekleniyor kader kurbanlarından?" diye sordu.

Konuşmasında İslam ülkelerinin içinde bulunduğu durumu da eleştiren Bahçeli "Bugün İslam toplumları akıl, ahlak, adalet ve merhametten uzaklaşarak kahredici yozlaşmanın pençesine düşmüşlerdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı.

İNSANLIK MİRASI SİLİNİP, KAYBOLUYOR: Fitne demlenirken hakikat devrilmektedir. İhanet taltif görürken sadakat telin edilmektedir. Yapay zekanın geleceğine kafa yoruyorken insanlık mirasının silinip kaybolmasına hiç kimsenin ses çıkarmaması tam bir akıl tutulmasıdır. Bugün İslam toplumları akıl, ahlak, adalet ve merhametten uzaklaşarak kahredici yozlaşmanın pençesine düşmüşlerdir. Empati ve erdem damarları kurumuştur. Yerin altın zengin yerin üstü harap ve bitaptır. Kıtlıklar yolsuzluklar savaşlar cinayetler haksızlıklar hırsızlıklar iktidar kavgaları İslam toplumlarını uçurumun kenarına kadar sürüklemiştir.

TÜM OKLAR PRENSİ İŞARET EDİYOR: Günlerdir Suudi Arabistan kökenli gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı konuşuyoruz. Kaşıkçı uluslararası krize dönüşmüştür. Ortada bir vahşet karşımızda resmen bir cinayet vardır. Kaşıkçı alenen ve adice katledilmiştir. Cesedinin nerede olduğu belli değildir. Tüm oklar veliaht prensi işaret etmektedir. Veliaht Prens Selman cinayetin neresindedir? Katillerin Türkiye üzerindeki hesapların netlik kazanması mecburiyettir. Kim dost kim düşman görelim. Türk milletinin sabrını hiçbir dost ya da düşman hafife almasın. Adam olsun, edepli olsun, iman neyi gerektiriyorsa onu yapsınlar. Müslüman gibi davransınlar, Allah'tan korksunlar. Kulun hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır ve hepsinden üstündür.

DİK BAŞLIYIZ TOK BAKIŞLIYIZ: MHP gücünü milletinden ilhamını tarihinden alır. Bizim için verilmiş sözler dönemsel ve gelip geçici değildir. İlkelerimiz vardır ülkülerimiz vardır. Dik başlıyız tok bakışlıyız. Özümüz birdir sözümüz doğrudur. Yalan nedir bilmeyiz. Gerçekleştirilmeyi bekleyen hayallerimiz tutulmayı bekleyen vaatlerimiz, kucaklanmayı bekleyen geleceğimiz vardır ve vuslat şafağı bir gün muhakkak sökecektir. Neyi teklif etmişsek sonuna kadar savunuruz. Töre yani adalet devletin düzeni kuruluşu gücü demektir. Ne söylemişsek töreye uygundur.

HADİ BARONLARIN YAKASINDAN TUTALIM: 24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM'ye sunduğumuz kanun teklifi mana ve muhtevası itibariyle bir af değildir. Bazı suçlarla ilgili ceza sürelerinden şartlı indirim ile tutuklu ve hükümlülerin salıverilmesine ilişkin kanun teklifidir. Teklifimizin tartışmasız arkasındayız. Seçim beyannamemizde ne demişsek onu seslendiriyoruz. Gevşeme vazgeçmek geri dönüş yok. Konuşmayalım mı düşünmeyelim mi? İstisnalar hariç cezaevinde bulunanlar insan değil mi? Onların hayata dönme hakları yok mu? Alayını birden fırınlara atıp yakalım mı? Bunları topluma kazandırmak için siyaset sorumluluk almasın mı? Uyuşturucu ile MHP'nin ismini yan yana getirmek cehalet değilse cinayettir. Uyuşturucu baronlarını konuşan yoktur. Ne bekleniyor kader kurbanlarından? Hadi baronların yakasından tutalım. MHP teklif metninden asla taviz vermeyecek ilk gün ne söylemişse karar anı geldiğinde aynısını cesaretle dile getirecektir. Oyun bozanlık yapmıyoruz.

İTTİFAK SÜRECİNİ UZATMANIN ANLAMI KALMADI: Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesi ile geri adıma zorlanması ile yok sayılmasıyla, önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalınmayacaktır. Hiçbir ittifak pozisyon hatırlatmasıyla, zamana oynamayla, varlığını devam ve idare edilmeyecektir. Heyetler görüştü görüşmedi, yasal zemin vardı yoktu tartışmalarına son vermenin vakti gelmiştir. Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı ve alemi yoktur. Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır. Zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı olmayacaktır. Oyalanmaya, umutlarla oynamaya lüzum da yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. 31 Mart 2019 seçimlerine kendi adaylarımızla kendi amblemimizle katılıp, her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi yapacağız.

DANIŞTAY ANDIMIZ KARARIYLA DOĞRU OLANI YAPMIŞTIR: MHP'nin yarım asırlık mücadelesinde millet anlayışı uzaklaştırıcı olmamıştır. Kültürel eksende 'Ne mutlu Türk'ün diyecek' eksende yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda millet kavramı birleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti kavramı içerisinde kucaklamaktadır. Kültürlerin üst kimlikle buluşması asıl ve esastır. Türklük üst kimliktir. Elbette Türküz, Türkçüyüz. Andımız Türk milletinin ruh kökünde doğmuştur. Danıştay çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Elbette doğru yapmıştır. Neymiş, Danıştay hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış... Bunların hepsi zırvadır, uydurmadır, temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar Andımızın okunacağını duyunca ayağa kalkmışlar, kanundan, hukuktan bahsetmeye başlamışlar. Bu tespiti yapanların milli kimlikten ne anladıkları şaibelidir. Türküm demek ayıp mıdır? Bize kırmızı çizgi hatırlatması yapan gafiller unutmasınlar ki MHP'nin kırmızı çizgisi Türklüğün varlığı ve bekasıdır. Türk olmanın bedeli varsa can feda olsun. Andımız etnik bir ifade değildir.

(HABER MERKEZİ)

İTTİFAK KRİZİNİ TETİKLEYEN KONUŞMA

Cumhur İttifakı'nı MHP açısından bitiren süreç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu yaptığı konuşmayla tetiklenmişti. Af tartışmalarına değinen Erdoğan "Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum 'Affettim' diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?" demişti. Bu konuşmaya ve Danıştay'ın Öğrenci Andı'yla ilgili kararına yönelik eleştirilere önce Twitter hesabından yanıt veren Bahçeli, bugün de TBMM'deki konuşmasıyla ipleri kopardı. İstanbul Büyükşehir'de aday çıkarmama kararı alan MHP'nin kendilerinde olan 5 il belediyesinde ise AK Parti'den destek beklemesi, polemiğe neden olmuştu.