CHP'li Erdoğdu: 'Enflasyonla Mücadele Paketi' ürün kataloğu gibi

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün açıklanan 'Enflasyonla Mücadele Paketi'ne, CHP'li Aykut Erdoğdu'dan cevap geldi. Erdoğdu, “Kermes düzenler gibi" benzetmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, bakanların ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı' kapsamında açıklanan ekonomi programını eleştirdi.

Erdoğdu, bugün açıklanan Enflasyonla Mücadele Paketi’ni süpermarketlerin ürün kataloğuna benzetti ve “Kermes düzenler gibi ‘falanca üründe şu kadar, filanca ürün de bu kadar indirim var’ diyerek enflasyon düşürülmez” dedi.

Türkiye’nin şu an kendisine benzer ülkelerin altı katı enflasyon oranına sahip olduğunu hatırlatan Erdoğdu, “Zorlamayla fiyat indirerek enflasyonu yılsonunda yüzde 20’de tutmak istemelerinin arkasında ücret artışları ve temelde de asgari ücret artışını sınırlandırabilme isteği yatıyor. Ertelenen zamlar nedeniyle fiyat artışları tempo kaybetse de bu zamlar Ocak ayında geri gelir” ifadelerini kullandı.