Akşener: Saray yancısından milliyetçi olmaz

Meral Akşener: Evet, tekeden süt çıkmaz... Ama bilinsin ki, saray yancısından da milliyetçi olmaz

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM'deki ilk grup toplantısında konuştu. Akşener af teklifini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, eleştirdiği konuşmasında, "Türkiye'yi uçuruma sürükleyen bu ikili şimdi de 'af' tasarısı ile gündemi meşgul ediyor. Taktik hep aynı, başrol oyuncusunun aklına bir şey geliyor. Yancısı kendi bulmuş gibi dillendiriyor. 'Tekeden süt çıkmaz' diye uzun uzun anlatıyordu ya hani. Evet, tekeden süt çıkmaz... Ama bilinsin ki, saray yancısından da milliyetçi olmaz" dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

EKONOMİK PROGRAMDA VATANDAŞ YOK: Damat Berat’ın açıkladığı Yeni Ekonomik Program, açıkça; IMF’siz bir IMF programıdır.. Düne kadar, “Borcunu ödedik, üste de borç vereceğiz” diye caka sattığı IMF’nin adını telaffuz etmiyor ama işi özel bir Amerikan şirketine havale ederek, aslında tam da bunu yapıyor..Hazırladıkları Yeni Ekonomik Programa bakıyorsunuz, Vatandaş yok! işsizlikle mücadele yok! Daha fazla vergi, daha fazla bürokrasi var.. Yeni Ekonomik Programda özel sektör yok! Yatırımların nasıl artacağı, özel sektörün borçlarını nasıl çevirebileceği sorusuna cevap yok! Yeni Ekonomik Programda yapısal dönüşüm yok.. Yeni Ekonomik Programda, şeffaflık, hesap verme yok.. Üstelik millet adına denetimden kaçırılıyor.. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisini ve kurumlarını, ABD’li bir şirketin didik didik incelemesine izin veriyor..

KENDİNE TATAR RAMAZAN SÜSÜ VERME: Yaptığın işin sorumluluğunu üstlen. Ahlak bunu gerektirir. Kendine Tatar Ramazan süsü veriyorsun ama her yaptığını başkasının üstüne atıyorsun. ‘Cambaza bak’ diye diye buralara kadar getirdin. Ama artık aklımızla alay etmeyi bırak.. Enflasyon almış başını gidiyor. Hiçbir şeyi iki gün üst üste aynı fiyata alamıyoruz. Lokmalarımız küçülüyor. Öğünlerimiz eksiliyor. Çiftçi perişan, esnaf perişan, sanayici perişan, çalışan perişan. Çalışamayan, iş bulamayan milyonlar perişan. Zengini iyice zenginleştirdin, fakiri iyice fakirleştirdin. Rahmetli Özal’ın orta direğini de yerle bir ettin. Bakın sıra yeniden çalışanın, emekçinin, emeklinin hakkına geldi.

UÇAĞIN DEPOSU KAÇA DOLUYOR? Gazetelere televizyonlara çökmekten, kupon arazi kovalamaktan, süper lüks uçaklarla ilgilenmekten başka meselesi yok ki muktedirin.. Ne diyor o meşhur uçakla ilgili; Efendim biz uçakla ilgilenince Katar hediye etti.. Özrü kabahatinden büyük mü diyeyim, ‘şeccat arz ederken sirkatin söyler’ mi diyeyim.. Ne diyeyim? Ya hu, hiç mi devlet şuuru yok? Pembe İncili Kaftan’ı da mı okumadın? Türk devleti böyle bir hediyeyi nasıl kabul eder? Tabi eğer hediyeyse.. Satın aldıysan zaten iki elimiz yakanda.. Uçağın deposu kaça doluyor biliyor musunuz? 1.milyon 750 bin liraya.. Eski parayla 1 trilyon 750 milyar liraya.. Şoför arkadaşların dediği gibi; Benzini içiyor.. Bu benzinle Amerika’ya gidip gelemiyor..

MİLLETİN DERDİYLE İLGİLEN: Diyelim ki uçak hediye olsun. Atatürk zamanında, 1934 yılında, binlerce yıllık devlet geleneğine sahip İran’a, uçak hediye eden bir Türkiye vardı. 2018 yılındaysa, 100 yıl önce Osmanlı hakimiyetindeki Katar Emirliğinden hediye uçak kabul eden, bir Türkiye’ye geldik. Bu, her Türk vatandaşı için, bir utanç kaynağıdır. Eeey Tayyip Erdoğan; Bu nasıl bir lüks ve şatafat düşkünlüğüdür? Sen nasıl imam hatiplisin? Hz Ömer’in mumunu ne çabuk unuttun? Hesabı verilemeyen ipi ne çabuk unuttun? Peygamber efendimizin, vücudunda izi kalan kuru bir hasırda uyuduğunu ne çabuk unuttun sayın Erdoğan? Lüks uçaklarla değil milletin derdiyle ilgilen! Dicle kenarındaki kuzuyu geçtim, çocuğuna pantolon alamayınca canına kıyan İsmaillerle ilgilen! Kaçırılıp istismar edilen çocuklarla ilgilen. Kaza deyip geçtiğin tren katliamıyla ilgilen! Işığını söndürüp, aş yerine taş kaynatmaya başlayan milletle ilgilen! Yurt bulamadığı için perişan olan öğrencilerle ilgilen! İş bulamadığın gençlerle ilgilen! Hediye ya da satın aldın, o uçağı da vakit kaybetmeden iade et..