Bahçeli: CHP, PKK’yla ittifak hedefinin bedelini pahalıya ödeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlere hazır olduklarını söyledi. Bahçeli, "Zillet İttifakı hazırsa, Cumhur İttifakı dünden hazır ve kararlıdır. CHP, PKK’yla ittifak hedefinin bedelini elbette pahalıya ödeyecektir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Bahçeli, Polatlı Belediyesi'nin açılış törenindeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Dördüncü bir devrime ihtiyacımız var" sözlerini eleştirdi. Bahçeli, "CHP’nin Genel Başkanı yeni bir kumara şuursuzca heves edip dördüncü devrimden bahsediyor. Bununla birlikte halk hareketi diyerek ateşle oynuyor" dedi.

Yerel seçime hazır olduklarını söyleyen Bahçeli, "Zillet İttifakı hazırsa, Cumhur İttifakı dünden hazır ve kararlıdır. CHP, PKK’yla ittifak hedefinin bedelini elbette pahalıya ödeyecektir" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Polatlı Belediyesi'nin düzenlediği açılış ve temel atma törenine katıldı.

Konuşmasında çalışmalarından dolayı Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı tebrik eden Bahçeli,"Üretken belediyecilik vizyonumuza müzahir yatırım ve hizmetlerle bizlere haklı bir gurur yaşatan Polatlı Belediyemiz durmuyor, dinlenmiyor, hiç de yorulmuyor. Başarıya da, hizmete de sonuna kadar devam diyor. Milli belediyecilik başarılı yönetim diyorum" ifadelerini kullandı.

Bugünün, Sakarya Savaşı'nın kazanılmasının 97'nci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Sakarya burada, teslim olmayacak milli yürekler burada, bayrak burada, ezan semalarımızda. Tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla eğer tekrar üzerimize gelirlerse, bir kez daha 15 Temmuz benzeri işgal ve ihanete kalkışırlarsa, andolsun ki, bayrağı bedenimize kefen niyetine sarar, okunan selaları duya duya, son kanımıza, son canımıza kadar bu aziz vatanı yine korur, yine namertlere dünyayı dar ederiz" dedi.

'KÜRESEL SENARİSTLER AYAĞINI DENK ALSIN'

"Son söz Milli Mücadele yıllarında söylenmiştir" diyen Bahçeli, "Bu nedenle bölgesel ve küresel senaristler ayaklarını denk alsınlar. Sabrımızı yanlışa yormasınlar. Sinir uçlarımıza ısrarla basmasınlar. Hiç kimse şansını zorlamasın. Türk milleti milli bekasından ödün vermeyecektir" şeklinde konuştu.

'YEZİD GİBİ KAZANMAKTANSA HÜSEYİN GİBİ ŞEHİT OLURUZ'

Türkiye'ye karşı ekonomik saldırılar olduğunu söyleyen Bahçeli, "Zalimler bugünlerde ister ekonomik silah çeksinler, isterse de terör örgütlerini üzerimize salsınlar. Türkiye’nin haklı davasından dönen namerttir. Yezid gibi kazanmaktansa Hüseyin gibi şehit olmak hedefimiz ve haysiyetimizin asaletidir" dedi.

'İDLİB'DE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE ESASTIR'

Suriye'nin İdlib kentiyle ilgili gelişmelere değinen Bahçeli, "Sayıları on binleri bulduğu iddia edilen El Nusra ve HTŞ gibi terör örgütleri İdlib’e yuvalanmışlardır. Bunlarla mücadele asıldır, ama suçsuz günahsız insanların hakkı da korunmalı, onlara zarar verilmemelidir. Büyük ve kanlı bir çatışmanın her an ortaya çıkma ihtimali vahim gelişmelerin habercisidir" diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı "provokasyonlarını ara vermeden sürdürmek"le suçlayan Bahçeli, "2013 yılında Reyhanlı’da bombalı saldırıyla katledilen 53 vatandaşımızın azmettiricisinin zalim Esad olduğu da belirginleşmiştir. Ülkemizde konuşlanan Esad hayranları, Esad lobisi, Baas artıkları bu işe ne diyeceklerdir?" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU ÖVDÜĞÜ ESAD'A ÖZENİYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dördüncü bir devrime, özgürlükçü demokrasi devrimine ihtiyacımız var" açıklamasını eleştiren Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP’nin Genel Başkanı yeni bir kumara şuursuzca heves edip dördüncü devrimden bahsediyor. Bununla birlikte halk hareketi diyerek ateşle oynuyor. Anlaşılan övdüğü Esad’a özeniyor, ona öykünüyor. Diğer yandan da Türkiye’yi abluka altına alan ekonomik cinnet ve cendereden siyasi rant ve çıkar umuyor. CHP’nin yolu yol değildir, siyaseti milli ve ahlaki değildir. Kaldı ki siyasi muhalefet görevinden, Türkiye muhalifi bir çizgiye savrulmuş durumdadır. Esad İdlib’i kana bulamak için zemin yoklarken, ekonomik tetikçiler Türkiye’ye döviz bombasıyla suikast düzenlerken CHP’nin olan biten vandallıklara onay vermesi, ganimet avcılığına soyunması siyasi utanç vesikasıdır."

'ZİLLET İTTİFAKI HAZIRSA CUMHUR İTTİFAKI DÜNDEN HAZIR'

Yerel seçimin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin geleceği için önemli olduğunu belirten Bahçeli, "Zillet İttifakı hazırsa, Cumhur İttifakı dünden hazır ve kararlıdır. CHP, PKK’yla ittifak hedefinin bedelini elbette pahalıya ödeyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için gün sayan, çetele tutan, papatya falı açan siyasi bedhahlara, hıyanet çetelerine fırsat verilmemelidir. Milliyetçi Hareket Partisi sorumluluk içinde hareket edecektir. Fedakârlıksa gereken, seve seve yapacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)