Demirtaş'tan mahkeme heyetine: Eşit yurttaşlarsak kimliğimiz sizi ilgilendirmemeli

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yargılandıkları dava Ankara'da görüldü. Mahkeme heyetine tepki gösteren Demirtaş, "Biz bu ülkenin eşit yurttaşlarıysak siyasi kimliğimiz sizi ilgilendirmemeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çözüm Süreci'nin başladığı 2013 yılındaki Newroz etkinliklerinde yaptıkları konuşma nedeniyle, "Terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yargılandıkları davaya devam edildi. Demirtaş, SEGBİS üzerinden verdiği savunmasında mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Çözüm sürecinin başladığı 2013 yılının Newroz’unda Önder'in “Size Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın selamını getirdim" sözleri iddianamede yer alıyor.

Duruşma salonuna Edirne'den SEGBİS ile bağlanan Demirtaş sözlerine, Sırrı Süreyya Önder ile avukatları ve duruşmayı takip etmek için gelenleri selamlayarak başladı.

Eski HDP Genel Başkanı, "Biz bu ülkenin eşit yurttaşlarıysak bizim siyasi kimliğimiz sizi ilgilendirmemeli. Savunma hakkımıza saygı duymanızı beklemek de hakkımızdır. Mahkemede savunma yapmaktan korkacak halim yok. Daha önce de söyledim, nerede ne konuşmuşsam noktasına virgülüne kadar arkasındayım. Kaçacak halimiz yok" dedi.

Demirtaş, kendisine 2 gün önce tebliğ edilen mütalaaya karşı son savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, talebi reddetti. (HABER MERKEZİ)