Türk Telekom'daki çocuk istismarı Meclis'te!

Türk Telekom çocuk basketbol takımındaki çocukların istismar edildiğine dair iddialar Meclis'e taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soru önergesinde, çocukların istismar edildiğine dair olduğu iddia edilen görüntüler de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Telekom çocuk basketbol takımındaki çocuklara yönelik cinsel istismar iddiası Meclis'e taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Antmen önergesinde bahsi geçen iddiaları, koç M.E. ve yardımcısı A. Ş. ile ilgili idari ve hukuki işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

GÖRÜNTÜLER DOSYADA YER ALDI! 

Türk Telekom çocuk basketbol takımında 11-14 yaş arasındaki çocukların istismar edildiğine dair video görüntüleri de dosyada yer alırken Antmen'in önergesinde şu sorular sıralandı:

– Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Doğru ise konuyla ilgili çocuk basketbol takım koçu ve yardımcısı hakkında idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır?

– Kaç çocuk cinsel istismara uğramıştır? Bu çocuklar uzmanlar eşliğinde korunmaya alınmış mıdır?

– Haberde bahsedilen görüntüler yargı makamlarına ulaştırılmış mıdır? İddialar, bilgi ve belgeler ışığında yargı süreci ne aşamadadır?

– Konuyla ilgili daha önce Türk Telekom yönetimine, yargı organlarına ve kamu kurumlarına gelen bir şikayet ya da iddia bulunmakta mıdır? Varsa bu şikayet ve iddiaların akıbetleri ne olmuştur?

– Çocukları taciz ettiği iddia edilen basketbol koçu ve yardımcısı ne kadar süredir takımda yöneticilik yapmaktadır? Bu kişiler ne sıklıkla ve kimler tarafından denetlenmektedir?

– Bahsi geçen kuruma bağlı olan birim ve kulüplerden çocuk tacizi olduğuna dair başka bir iddia bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

– Çocuk tacizin önlenmesi, suçluların tespit edilmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi adına ne tür çalışmalar yürütmektesiniz? (Kaynak: Birgün)