CHP imza farkı: 630'a 550!

Olağanüstü kurultay için toplanan imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edildi. Kurultay çağrıcılarına göre 630, genel merkezin ön incelemesine göre ise yaklaşık 550 imza var. Kurultay için gerekli imza sayısı ise 621.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışmasında imza toplama süreci tamamlandı. İmzaları genel merkeze teslim eden Olağanüstü Kurultay Çağrı Heyeti açıklamasına göre kurultay için gerekli 621 imzanın üzerinde, noter onaylı 630 imza toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise imzalarla ilgili ön inceleme sonrası yeterli imzanın olmadığını söyledi, ancak sayı vermedi.

Genel merkez yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, noter onaylı imza açısından bakıldığında belgeli 630 imza yok. Getirilen imza sayısı 610. Bu da kurultay için gerekli sayı olan 621’in altında. İlk incelemede delege olmayanların imzası ve mükerrer imzalar da tespit edildi. Bunlar da çıkarıldığında sayının 610’un altına düşmesi bekleniyor.

İMZA SAYISI 550'Yİ GEÇMEZ

Bu arada imza veren bazı delegelerin de yine noter kanalıyla imzalarını geri çektiği bununla ilgili beyanları da genel merkeze gönderdiği biliniyor. İnceleme sonunda verilen listeden imzasını geri çekenler de düşürülecek. Bu durumda genel merkeze göre imza sayısı 540-550 civarında kalacak.

İmzalarla ilgili genel merkez yöneticilerinin ve kurultay çağrıcılarının 6 Ağustos Pazartesi gününe kadar süresi bulunuyor. Bu süre içinde noter kanalıyla imza vermiş olanlar ancak belgelerini teslim etmemiş delegeler imzalarını gönderebilir. Ayrıca imzasını noter kanalıyla çekmiş ancak belgesini göndermeyen delegeler varsa bunların da belgelerini genel merkeze göndermesi mümkün.

SAYISAL DEĞİL SİYASAL GEREKLİLİK ÇAĞRISI

Genel merkez yöneticilerine göre yeterli imza toplanmadığı için delege çağrısıyla bir resmi kurultay süreci söz konusu olmayacak. Ancak imza veren çok sayıda delegeden, “bu sayısal değil siyasal bir gereklilik” şeklinde açıklamalar geldi, genel başkanın bu değişim talebini dikkate alarak partiyi kendi yetkisi ile kurultaya götürmesi istendi. Genel merkez kaynakları ise yerel seçim öncesi bir kurultayın doğru olmadığı yönündeki pozisyonunu koruyor. Bir yönetici, "Genel Başkan kurultayı toplamayacak. Kurultay toplamayı gerektirecek bir siyasal gereklilik yok" dedi.

İMZACILAR BULUŞABİLİR

Kurultay için imza veren 630 delegenin, CHP Genel Merkezi'nde buluşarak basın açıklaması yapmayı tasarladıkları da parti kulislerinde konuşuluyor.

Etiketler CHP kurultay imza