Faik Bulut: AK Partililere dediğimde 'tarikat düşmanlığın tuttu' diyorlardı

Gazeteci yazar Faik Bulut, Adnan Oktar operasyonunun diğer cemaatlere de 'gözdağı' niteliğinde olduğu yorumunu yaptı. Bulut, "AK Partili yetkililere söylüyordum. ‘Bu Fethullahçılar sizin de Türkiye’nin de canına okuyacak’ diyordum. ‘Yok. Hoca alnı secdeye değmiş bir insandır, senin yine tarikat düşmanlığın tuttu’ dediler. Sonradan gördüm onları, ‘Hocam sen haklıydın’ diyorlar" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Faik Bulut, Oktar operasyonunu ve Türkiye’de iktidarların cemaatlerle olan ilişkisini anlattı. Bulut, operasyonla 'diğer cemaatlere de mesaj verildiği' görüşünde.

Evrensel gazetesinden Şerif Karataş'ın görüştüğü Bulut, Oktar'la birlikte 168 kişinin de tutuklandığı operasyonun zamanlamasına işaret etti. AK Parti ve Erdoğan’ın kendi din anlayışı ve çizdiği sınırlar dışına çıkmak isteyenlere, “Ola ki, çizgimizin dışına çıkarsanız size operasyon yaparım” dediğini aktardı. Türkiye’de cemaatlerin devletle hep ilişkisi olduğuna dikkat çeken Bulut, her dönemde farklı cemaatin ön plana çıktığını belirtirken, cemaat örgütlenmesine karşı aydınlama ve demokratikleşme seferberliğiyle bir örgütlenme gerektiğini belirterek muhalefete önemli görevler düştüğünün de altını çizdi.

CIA bağlantılı Moon tarikatı ile Avrupa merkezli Scientoloji tarikatının Türkiye’deki Adnan Hocacılardan bir farkı olmadığını söyleyen Bulut, "Nicel bir farkı olabilir, niteliksel olarak bir farkı yok" dedi. Adnan Oktar grubuna 1999 yılında yapılan şahsi bir operasyon dışında şimdiye kadar operasyon yapılmadığını da hatırlatan Bulut, “Devlet çok rahatlıkla, eğer denildiği gibi casusluk varsa, her an onu alabilirdi. Devletin gücü ya da hükümetler, nasıl oldu da bununla baş edemediler? O zaman yapılmayan neden şimdi yapıldı?” diye sordu. Oktar grubuna ilk operasyonu dönemin İçişleri Bakanı olan Saadettin Tantan’ın yapmak istediği fakat o dönemin siyasetçileri tarafından engellendiği yönündeki açıklamaları da hatırlatan Bulut, “Demek ki Türkiye’de tarikat ve cemaatler, bir şekilde devletle bağlantılı olarak ortaya çıkıyorlar” dedi. Cemaatlerin devletin himayesiyle devlet içerisinde kadrolaşmaya giderek genişlemek istedikleri ve sonunda iktidarı ele geçirmek istediklerini anlatan Faik Bulut, bunun Fethullah Gülen cemaatinde görüldüğünü belirtti.

'AK PARTİLİLER 'TARİKAT DÜŞMANLIĞIN TUTTU' DİYORDU '

Adnan Oktar’a yapılan operasyonla diğer cemaatlere de bir mesaj verildiğini belirten Bulut şöyle devam etti: " 'Ola ki, çizgimizin dışına çıkarsanız size operasyon yaparım.' Bunun ne kadar sonuç vereceği ayrı bir konu. Bu polisiye bir mesele değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün iktidarları başından beridir, siyasal İslam’ın toplumun çeşitli kesimlerine nüfuz etmesinin önünü açıyor. Eskiden tanıdığım AK Partili yetkililere söylüyordum. ‘Bu Fethullahçılar sizin de canınıza okuyacak, Türkiye’nin de canına okuyacak’ diye. O zaman, ‘Yok. Hoca alnı secdeye değmiş bir insandır, senin yine tarikat düşmanlığın tuttu’ dediler. Sonradan gördüm onları, ‘Hocam sen haklıydın’ diyorlar. Benim haklı olmam yetmiyor. Bu anlayışla olmaz. Tek tip devlet yaratabilirsin, imkansız ama yaratabilirsin. Tek adam rejimi, bunlar olabilir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş, tek tip din tefsiri olmamıştır. Bütün dinler için binbir tefsir, yorum tabiri var."

'SADECE İSİMLERİ DEĞİŞİYOR'

Devletin farklı dönemlerde  farklı cemaatleri ön plana çıkarttığını anlatan Faik Bulut, “Menderes döneminde Türk Nurcular, bir dönem olmuş Süleymancılar ön plana çıkarılmışlar. Özal döneminde, özellikle 12 Eylül döneminde Nakşibendi tarikatı ön plana çıktı. 28 Şubat döneminde Müslüm Gündüzcüler, şimdi ise Adnan Oktarcılar vs. Dikkat ederseniz nitel olarak bir şey değişmiyor. Sadece nicelik olarak ve isimleri değişiyor” diye konuştu.