AK Parti kongresi 18 Ağustos'ta yapılacak

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 12 Eylül'de yapılması planlanan kongrelerini, 18 Ağustos'ta yapılacağı açıkladı. Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili soruya, "Sayın Bakan gerekli açıklamaları yapar" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, kongrelerini 18 Ağustos'ta yapılacaklarını açıkladı.

AK Parti kongresinin 12 Eylül'de yapılması planlanıyordu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün yaptığı açıklamada kongreyi daha erken bir tarihe alabileceklerini söylemişti.

AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, kongrenin 18 Ağustos'ta cumartesi günü yapılacağını söyledi. AK Parti'nin kuruluş tarihinin 14 Ağustos olduğunu belirten Ünal, "18 Ağustos kongremizi birleştirerek ikisini birlikte kutlamayı düşünüyoruz" dedi.

'SAYIN BAKAN GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPAR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "CHP il başkanlarını şehit cenazelerine almayın talimatı verdim" açıklaması sorulan Ünal, şunları söyledi:

"PKK'nın bölgeye gözdağı vermek adına Ağrı'da işlediği bu vahşi cinayete, HDP'den ve CHP'den bir tepki geldi mi? HDP'nin neler yaptığını, terör seviciliği hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Ama bunun yanına CHP'nin de eklemlenmesini açıkçası kabul edemiyoruz. CHP'nin tavrını, bu tutumunu CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da kabul etmiyorlar. Sayın Bakan gerekli açıklamaları yapar. İçişleri Bakanlığı terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Sayın Bakan'ın neden bu tepkiyi verdiğini Sayın Bakan'a bırakmak lazım." (HABER MERKEZİ)