Duvar Arkası: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ruh halini psikologlara sormuş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ruh halini psikologlara sormuş. AK Parti'nin üye sayısı 10 milyonu aştı. CHP'de, ön seçimle gelip aday listesinin dışında kalan 28 vekil, seçimin ardından eteğindeki taşları dökecek gibi görünüyor.

Google Haberlere Abone ol

KILIÇDAROĞLU PSİKOLOGLARA ERDOĞAN’IN RUH HALİNİ SORMUŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde yorgun ve endişeli görünmesi, mutsuz yüz ifadesi ve üst üste yaptığı gaflar geçtiğimiz hafta muhalefet partilerinde en çok konuşulan konulardan biriydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir isme Erdoğan’ın duygu durumuyla ilgili düşüncelerini sorduğumuzda öğrendik ki, Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın kişilik analizini çoktan yaptırmış bile. Anlatılana göre bundan üç yıl önce Erdoğan’ı tahlil etmeleri için genel merkeze bu alanın en yetkin isimlerinden 6 psikologu çağıran CHP Genel Başkanı, Erdoğan’ın ruh haliyle ilgili bir brifing aldı. Psikologlar bu brifingde Kılıçdaroğlu’na “narsistik kişilik bozukluğu”nun en temel belirtilerini sıralayarak şunları söyledi:

"Narsistik kişilik bozukluğunun en temel özelliği kişinin kendisini herkesten üstün görmesidir. Bu kişiler sürekli övgü beklerler, hâkimiyetin daima kendilerinde olmasını isterler. Bunu sağlayamadıklarında öfkelenirler. Suçluluk duymadan karşılarındaki kişileri sömürürler. Empatiden yoksundurlar. Hatalı olduklarını ima etmeye çalışsanız da asla anlamazlar, inkâr ederler. Başkalarını sık sık aşağılarlar ve bundan büyük bir haz duyarlar."

AK PARTİ’DEN ÜYE REKORU

Siyasi partilerin üye sayılarıyla ilgili son bilgiler ortaya çıktı. 6 Haziran 2018’de güncellenen son verilere göre üye sayısında rekor, 2002 yılında kurulan AK Parti’nin. AK Parti 16 yılda 10 milyon sınırını geçerek haziran ayı itibariyle 10 milyon 100 bin 83 üyeye ulaştı. Türkiye’nin en köklü partilerinden CHP’nin üye sayısı 1 milyon 217 bin 283, MHP’nin üye sayısı 483 bin 143, HDP’nin üye sayısı 37 bin 940 oldu. Kuruluşunun üzerinden yaklaşık 7 ay geçen İYİ Parti üye sayısında 67 bin 270’ye ulaştı. Verilerde, Saadet Partisi de 244 bin 633 üyeyle dikkat çekiyor.

Seçim meydanlarında AK Parti üyesi olmadan kimsenin iş bulamadığı, yardım alamadığı gibi iddialar dile getirilirken, AK Parti 24 Haziran için kurduğu seçim stantlarında üyelik başvuruları almaya devam ediyor. 16 yıldır iktidarda olan partinin üyesi olmak hâlâ bir nevi kartvizit işlevi görüyor.

CHP'DE LİSTE HESAPLAŞMASI 24 HAZİRAN’I BEKLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siyasi Partiler Kanunu’nu eleştirirken, "Ön seçim olması lazım. Bu sistemde partinin iradesi dışında kimse siyaset yapamıyor. Lider sultası var, listeye yazmazlar diye kimse özgür davranamıyor" sözleri milletvekili aday listesi nedeniyle partide meydana gelen yangını yeniden alevlendirdi. Ön seçimle gelmiş onlarca milletvekilinin aday listesi dışında kaldığı bir süreçte gelen bu açıklama "aklımızla dalga mı geçiliyor" eleştirilerine neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "tabanın gazını alma" olarak yorumlayan çok sayıda milletvekili şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor ama bu uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre, ön seçimle gelip 24 Haziran sürecinde liste dışı kalan 28 milletvekili Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce etrafında "Koordinasyon Grubu" oluşturdu. Şimdilik seçim başarısı için çalışan ekip, 24 Haziran'ın ardından eteğindeki taşları dökecek gibi görünüyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ VE GRUP GÜNDOĞARKEN’DEN HDP ADAYINA DESTEK KONSERİ

HDP Grup Başkanvekili ve HDP’nin Ankara 1’inci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu’na seçim çalışmalarında sanatçı dostları bir konserle destek olmaya hazırlanıyor. Zülfü Livaneli ve Grup Gündoğarken, 21 Haziran Perşembe günü Ankara’ya gelerek ODTÜ Vişnelik’te bir konser verecekler. Herkesin davetli olacağı konser saat 19.30’da başlayacak.