Sencar: Seçimin sonucu bu grafikten tahmin edilebilir

Metropoll Araştırma'nın araştırmasına göre 'ekonomi' iki yılda yüzde 11'den yüzde 51 oranına ulaşacak şekilde yükselerek seçmenin en önemli gündemi haline geldi. Metropoll CEO'su Özer Sencar araştırmayı, "Bu grafiği dikkatle incelerseniz 24 Haziran sonucunu yaklaşık olarak tahmin edebilirsiniz" diye paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  TÜİK'in açıkladığı büyüme verileri ve hükümetten gelen olumlu açıklamalarına rağmen, vatandaş en büyük sorun olarak 'ekonomiyi' görüyor. Metropoll Araştırma'nın "Mayıs 2018 Türkiye'nin Nabzı" araştırmasına göre, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusunun yanıtı arandı.

Ankete katılanların yüzde 51.5'i "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna 'ekonomi', yanıtını verirken, 'terör ' diyenlerin oranı yüzde 13.4 oldu.

Metropoll'ün Ağustos 2007'den itibaren yaptığı araştırma sonuçlarının yer aldığı grafiğe göre, Temmuz 2016'dan bu yana 'en önemli sorunun ekonomi olduğunu düşünenler'in oranı düzenli biçimde artarken, 'terörün en önemli sorun olduğunu düşünenlerin oranı' dönemsel olarak artış ve azalış eğilimi gösteriyor.

İKİ YILDA YÜZDE 11'DEN YÜZDE 51'E ÇIKTI

Temmuz 2016'da en önemli sorunun 'ekonomi' olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 11.6 iken son araştırmada bu oranın yüde 51.5'e çıktığı görülüyor. Öte yandan Ocak 2017'de yüzde 60'larda olan 'terör' sorunu ise son araştırmada yüzde 13.4 olarak görülüyor. Haziran 2015 ile Nisan 2017 arasında yapılan araştırmalarda ise 'terör'ün en önemli sorun olduğu sonucu çıkarken, Nisan 2017'den bu yana yapılan anketlerde ise ekonomi en önemli sorun olarak öne çıkıyor.

Metropoll Araştırma CEO'su Özer Sencar de sonuçları, "Sevgili dostlar, bu grafiği dikkatle incelerseniz 24 Haziran sonucunu yaklaşık olarak tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum" mesajı ile paylaştı.