Gazetecilik öğrencisi Erdoğan'a sahurda 'basın özgürlüğünü' sordu

Öğrenci ile Erdoğan arasında 'basın özgürlüğü' tartışması yaşandı! Beştepe'deki sahur programına katılan öğrenci İrfan Değirmenci'yi örnek verdi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerini sahurda Beştepe'de ağırladı. Sahurdaki buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gazetecilik okuyan bir öğrenci arasında basın özgürlüğü tartışması yaşandı. Türkiye'de medyanın özgür olmadığını düşündüğünü söyleyen öğrenciye Erdoğan, "Bir Cumhurbaşkanına kendi mekanında böyle bir soruyu soracak kadar özgürsün" diyerek yanıt verdi.

Medya Radar'da yer alan habere göre, soru sormak için söz alan Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi bir genç ile Erdoğan arasında basın özgürlüğü tartışması yaşandı. Öğrenci, Erdoğan'a Türkiye'de basının özgür olmadığını düşündüğünü ve cumhurbaşkanının eleştirilere açık olması gerektiğini söyledi. Öğrencinin "gazetecilerin tutuklanmasını istemiyorum" demesi üzerine Erdoğan, bir gazetecinin özgürlük alanının bir başkasının özgürlük alanına kadar olduğunu ifade ederek, "Benim ailemi her türlü hakarette yerin dibine sokan bir gazeteci yasalar içinde tutuklanıyorsa, siz ona hâlâ 'gazetecinin özgürlüğü' mü diyeceksiniz?" diye sordu.

Öğrencinin, 16 Nisan referandumu öncesi "hayır" diyeceğini açıkladığı için Kanal D'den kovulan spiker İrfan Değirmenci'yi hatırlatması üzerine Erdoğan, "Onu Kanal D'nin patronu atmıştır bizimle ne alakası var" dedi. Öğrenci bunun üzerine "Kanal D'nin patronu sizin elinizin altında" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ise bu sözlere Kanal D'nin o dönemki patronu Aydın Doğan'ı işaret edip, öğrenciye "Çok ayıp. Kanal D'nin patronunun bana ne kadar hasım olduğunu bütün dünya biliyor ama sen bilmiyorsun"  diyerek yanıt verdi.