Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın Türkiye'yi yönettiğine inanmıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sen yönetilensin, ben yöneten" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın Türkiye'yi yönettiğine inanmıyorum. Kendisi söyledi, 'Aldatıldım' dedi. Aldatılan bir kişi Türkiye'yi yönetebilir mi?" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat, Şirin Payzın ve Murat Çelik'in sorularını yanıtladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin nasıl bir etki yarattığı ve anket sonuçları sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, "Size gelen anketler bize de geliyor. Özel olarak yaptırdığımız bir anket yok. Başarılı olacağını görüyorum, alanlardaki başarısı da bunu gösteriyor. yüzde 29-32 bandında bir rakam telaffuz ediliyor" dedi.

'İNCE'NİN MEDYA ELEŞTİRİSİ ANLAYIŞLA KARŞILANMALI'

Sağ seçmeden oy almak için ne yapacakları yönündeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Sadece bir partinin değil, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım diyen kazanmalı. Bunu da Muharrem İnce diyor. Dolayısıyla sağdan da soldan da oy alması gerekir. Muharrem İnce'nin de böyle bir duruşu var" diye konuştu.

Muharrem İnce'nin medyada yönelik eleştirileri sorulan Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey dobra bir insan. Miting meydanlarındaki başarısını göstermeyen televizyon kanalları, gazeteler var. On binlerce kişi bir adayı dinlemeye gelmişse, küçük de olsa bir haber yapılması gerekiyor. Onun bu eleştirisine de anlayışla yaklaşmak lazım" yanıtı verdi.

'ALDATILAN BİRİ TÜRİYE'Yİ YÖNETEBİLİR Mİ?'

İnce'nin adaylığının açıklamasının ardından parti rozetinin çıkardığını belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olması lazım. Bizim adayımızın sadece CHP'nin değil 81 milyonun adayı olmalı. Birlikte miting yapacağımız yazılıp çizildi ama böyle bir şeyi hiç konuşmadık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sen yönetilensin, ben yöneten" açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın Türkiye'yi yönettiğine inanmıyorum. Kendisi söyledi, 'Aldatıldım' dedi. Aldatılan bir kişi Türkiye'yi yönetebilir mi? Muharrem İnce gelecek ve bu ülkeyi yönetecek" dedi.

'HİÇBİR ZAMAN ESKİYİ İSTEMEDİK'

"İyileştirilmiş parlamenter siteme dönüş" vaadine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz hiçbir zaman eskiyi istemedik. Eski sistemi hep eleştirdik. Darbe hukuku, seçim barajı kaldıralım dedik. Eski sistemi şiddetle reddediyoruz. Bu sisteme de karşı çıkıyoruz. Lider sultasının olmadığı bir parlamento istiyoruz. Darbe hukukuna biz karşı çıktık, onlar sahip çıktı. Seçim barajı kaldırılsın diye defalarca teklif verdik, reddettiler. YÖK'ün kaldırılması lazım" şeklinde konuştu.

'İLK KEZ SİVİL ANAYASA YAPMA İMKANIMIZ OLACAK'

"15 Temmuz'da bu parlamento bombalar altında sabaha kadar görev yaptı" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şimdi parlamentonun yetkilerini aldınız. Anayasa değişikliği için oturup çalışılması lazım. İlk kez bir sivil anayasa yapma imkanımız olacak. Bunun içinde AK Parti de MHP de olacak. Anayasa değişikliği için ön hazırlık olacak. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı tüm dünyaya ilan edilecek. Merkez Bankası'nın araçlarına müdahale edilmeyecek denilecek. Demokratik parlamenter sistemin en önemli ayağı anayasa değişikliği olacak."

'ERDOĞAN NEDEN EKONOMİDEN KONUŞMUYOR?'

Erdoğan'ın "dünyanın en iyi ekonomiyiz" açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan nerede yaşıyor?" dedi.

AK Parti'nin ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye ekonomisini yurt dışındaki bir avuç faiz lobisi yönetiyor. Dış güçler diyorlar, doları isteyen sensin, gelin diyen sensin. Erdoğan neden ekonomiden konuşmuyor? Çünkü berbat etmiş her şeyi neyi konuşacak? Enflasyonu düşürdük dese arttı, kişi başına düşen milli gelir dese düştü" diye konuştu.

"CHP yatırımlara karşı çıkıyor" açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Köprü, yol yapılmasına niye karşı çıkalım? Biz 'Kaça yaptın' diyoruz. İzmir de metro yapıyor, Ankara ve İstanbul'da. Ankara ve İstanbul belediyeleri havlu attı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamladı. Üstelik İstanbul İzmir'in 3 katına, Ankara 2 katına yaptı" ifadelerini kullandı.

'ENKAZ DEVRALDIK EDEBİYATI YAPMAYACAĞIZ'

"Asla, 'bir enkaz devraldık' edebiyatı yapmayacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi buradan çıkaracak bir ekiple çalışıyoruz. Vergi afları çıkıyor, ödeme gücü olan da bir süre sonra nasıl af çıkacak deyip ödemiyor. Düzenli olarak primini ve vergisini ödeyen cezalandırılıyor. Pirimini, vergisini düzenli ödeyen KOBİ'ler sıfır faizli kredi vereceğiz." (HABER MERKEZİ)