İnce: Çok merak ediyorsan, Pensilvanya'ya kimle beraber gittiğini düşün

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Pensilvanya iddianı ispatla" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. İddiasını görüşmede yer alan bir kişiye dayandıran İnce, "Çok merak ediyorsan, kimle beraber gittiğini düşün. Şimdi onlardan kimle aran bozuk düşün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pensilvanya iddianı ispatlamazsan namertsin" açıklamasına yanıt verdi. Görüşmeden yer alan kişinin adının seçimi kazandıktan sonra açıklayacağını söyleyen İnce, "Çok merak ediyorsan biraz düşün şu an kimle aran bozuk. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu" diye konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'yi kurmadan önce Fetullah Gülen'den izin aldığını öne sürmüştü. Bugün Manisa mitinginde konuşan Erdoğan, iddiayla ilgili olarak, "Benim Pensilvanya'ya giderek izin almak suretiyle AK Partimizi kurduğumuzu söylersen bunu ispat etmeden gerekir. İspat etmezsen namertsin" dedi.

Muharrem İnce de Çanakkale'de düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. İddiasını görüşmede yer aldığı öne sürülen bir kişiye dayandıran İnce, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde o kişinin adını açıklayacağını belirtti. İnce, şunları söyledi:

"Ben, '2001'de partiyi kurarken Pensilvanya'ya gidip icazet aldın mı?' dedim. Bugün demiş ki 'Bunu İspatlamazsan namertsin. Nereden duydun bunu?' diyor. Bak açıklıyorum. Aramızda kalsın. Değerli hemşehrim Erdoğan, 2001'de Pensilvanya 'ya gidip icazet aldığınızı bana söyleyen kişi, beraber gittiğiniz kişi. O aradı beni, 'Beraber gittik' dedi. Şimdilik ona zarar vermek istemiyorum. Allah'ın izni, milletin isteğiyle ile 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olduğumda, o arkadaş da rahata ereceği için, başına bir şey gelmeyeceği için o zaman ismini vereceğim. Çok merak ediyorsan, kimle beraber gittiğini düşün. Şimdi onlardan kimle aran bozuk düşün. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu."

Erdoğan'dan Pensilvanya yanıtı: İspat etmezsen namertsinErdoğan'dan Pensilvanya yanıtı: İspat etmezsen namertsin

'BEN BİSİKLETE BİNEYİM, SEN BEYGİRE BİN'

"Aslında sataşmak istemiyorum, işim var, gücüm var" diyen İnce, "Ama meydanlarda laf söyleyince de dayanamıyorum. 'O bisiklete binmeye devam etsin' demiş bana. Ben bisiklete bineyim sen de beygire bin. Ne yapalım yani, birini seç. Bana kukla demiş ben de burnun büyüyecek Pinokya derim. Bence bunları söylemeyelim. Bana sataştı mı hayatta altta kalmam, bunu bilesiniz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısı yapan İnce, "Benim bir tavsiyem var, benim tavsiyem şu; karşılıklı atıp tutmayalım bir televizyon kanalına birlikte çıkalım. Geleceği konuşalım. 5 sene sonra yeni meslekler ortaya çıkacak. Gelişmiş ülkeler uzay madenciliğini konuşuyor, kuantumu konuşuyor. Gel bir televizyon kanalına çıkalım geleceği nasıl kurgulayacağız bunu konuşalım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Muharrem İnce, fakültesinin önünde diploma fotokopisini dağıttıMuharrem İnce, fakültesinin önünde diploma fotokopisini dağıttı