AK Partili başkandan aday listesine tepki

Şanlıurfa'da bazı Ak Partililer aday listelerine tepki gösterdi. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, listeden kendisinin d rahatsız olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 24 Haziran seçimlerinde, AK Parti'nin milletvekili listesine tepki gösterdi. Şanlıurfa'da, erken seçimde aday gösterilmek için 304 aday adayı başvuru yaptı. Birecik'ten başvuru yapan Mahmut Mirkelam ve destekleyen bazı partililer tepkilerini dile getirmek için AK Parti Birecik İlçe teşkilatında toplandı. Burada toplanan kalabalığı sakinleştiren Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı kendisinin de AK Parti milletvekili listesinden rahatsız olduğunu söyledi. Başkan Pınarbaşı, Birecik'ten AK Parti milletvekili aday adayı olan Mahmut Mirkelam’ın aday gösterilmemesinin partiye oy kaybettireceğini söyledi. Başkan Pınarbaşı, tepkilerini partileri zarar görmesin diye yumuşattıklarını ancak itirazlarını sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi:

'GÖZLERİ KÖR, KULAĞI SAĞIR'

"Dün akşamki yönetim toplantısında da dediğimiz gibi bizim partimizle hiçbir sıkıntımız yoktur. Partimizin büyümesi için bize düşen görevler çerçevesinde her zaman çalışacağız. Partimizin en iyi noktada olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak kabul etmediğimiz konu 7 Haziran, 24 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde Birecik gibi 100 bin nüfusu olan bir ilçeye aday verilmemiş olması. Ahmet Eşref Fakıbaba Birecikli'dir ama aday olarak Birecik’e hitap ediyor denilemez. Böyle söylenmesini bizimle alay ediliyor şeklinde değerlendiririm. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın adayıdır, Birecik’in her seferinde görmezlikten gelinmesi saygısızlıktır. Hâlâ bazılarının gözleri kör, kulakları sağır." (ŞANLIURFA/ DHA)