Turgut Öker HDP'den aday adayı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker HDP'den aday adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimler için HDP'den aday adayı oldu. Öker dün resmi başvuru sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye haklarının demokrasiye, özgürlüğe, laikliğe, eşitliğe ulaşması ancak HDP'nin barajı geçmesine bağlı olduğu için ve diktatörlüğe karşı direnişin sembolü olan başta Selahattin Demirtaş'ın ve diğer bütün tutsak edilen milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler, öğrenciler, bizim Alevi kurumlarında yöneticilik yapan tutuklu canlarımız özgürlüklerine kavuşsunlar diye emek ve demokrasi cephesinde yer alan HDP'den aday olmayı vicdani bir sorumluluk olarak gördüm" dedi.

ha-ber.com'dan Süheyla Kaplan'ın haberine göre, "Demokrasi güçlerinin her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olması gerektiğini ifade" eden Öker, "Artık kendi ilkelerini hayata geçirmeli, attıkları her adım uğruna mücadele ettikleri değerlere hizmet etmeli. Devlete, egemen sınıflara, sağcı, İslamcı, gerici çevrelere yaranma çabalarından uzaklaşarak yönümüzü ve yüzümüzü demokrasi güçlerine çevirmemiz son derece umut verici bir gelişme" şeklinde konuştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin HDP adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesini çok olumlu gördüğünü sözlerine ekleyen Öker, "Değerli bir adım olmakla birlikte burada kalmamalı. Selahattin Demirtaş'ın salıverilmesi mücadelesinde de yanında olunmalıdır“ dedi. Öker

Etiketler HDP aday turgut öker