Muharrem İnce: Erdoğan'la bu akşam görüşeceğiz

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bu akşam görüşeceklerini açıkladı. İnce, görüşmenin saat 21.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

EDİRNE - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne Cezaevi'ndeki HDP adayı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra kentte düzenlenen mitingde katıldı. İnce, bu akşam saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek başarı dileyeceğini söyledi.

Muharrem İnce'nin mitingi için İstanbul ve çevre illerden Edirne'ye gelen partililer, "Hak hukuk adalet", "Başkan Muharrem" sloganı atarken miting alanında bulunan binalara "Bizim gariban Muharrem Hoş geldin" pankartı asıldı.

'HEPİNİZ CANLI YAYIN YAPACAKSINIZ'

Muharrem İnce, mitingin başlangıcında CHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için isimleri geçen İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen ve Abdüllatif Şener'in kürsüye davet etti. 4 isim ele ele mitingi katılanları selamladı.

İnce, Edirnelilere seslenerek; "Gel dediniz geldik beya" diyerek "Miting meydanında hepiniz canlı yayın yapacaksınız" dedi. İnce bir telefon isteyerek öz çekim yaptı. İnce, ana akım medyadan bahsederek; "Bütün dünya buradaki durumu öğrenecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve HDP milletvekili Selahattin Demirtaş'la görüşerek başarılar dilediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu istediğini belirten İnce, "Bu akşam saat 21.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde beni kabul edeceklermiş. Kendilerine de başarılar dileyeceğim. Ona da gidip başarılar dileyeceğim. Benim derdim uzlaşmak, beraber yaşamak" dedi.

İNCE'DEN FRANSA: SENİN HADDİNE Mİ?

Fransa'da aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve üç eski başbakanın da imzacılarından olduğu, Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasına dair bildiriyi hatırlatan İnce, "Türkiye bölünürse bu sefer karşıdan size laf gelir. Fransız gelir kutsal kitabımıza laf gelir. Sen kimsin senin haddine mi? Ben önce herkesin iri olmasını, diri olmasını göreceğim sonra Fransa, Putin hepiniz geleceksiniz. Sizinle de görüşeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'den 'Bazı ayetler Kuran'dan çıkarılsın' bildirisine tepkiTürkiye'den 'Bazı ayetler Kuran'dan çıkarılsın' bildirisine tepki

'AYNI MAAŞLA SEN NASIL ZENGİN OLDUN?'

Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağını söyleyen İnce, "Bayrak tektir hepimizindir. Cumhurbaşkanı da tektir hepimizindir. Kemal Bey benim adaylığımı açıkladığında parti rozetimi çıkardım. Çünkü hepinizin cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için 'Gariban' dediğini kaydeden İnce, "3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Erdoğan benden 5 ay kıdemsiz. Milletvekili ile başbakan maaşı arasında çok fazla fark yok. Ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun aynı maaşla" ifadelerini kullandı.

'BEN KONUŞTUKÇA İNCE HASTALIĞA YAKALANIRLAR'

"Ülkeyi yöneten zenginleşiyor yaşayanlar garibanlaşıyorsa bir sıkıntı var. Hep gariban kalan cumhurbaşkanı lazım" diyen İnce, şunları söyledi:

"Size şu sözü veriyorum: Yalovalı kamyoncu Şerif'in oğlu olarak siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim. Siz ne kadar zenginleşirseniz ben o kadar zenginleşeceğim. Beraber huzur içinde yaşayacağız. Sayın Erdoğan diyor ki; tek dertleri beni indirmek istiyorlar. Benim derdim Türkiye. Sen indiğinde dolar, euro, faiz, mazot, benzin inecekse ben be kardeşim sen de. Ne olacak yani? Sen 80 milyondan daha mı değerlisin. Dünya 5'ten büyük diyordun kutluyorum, arkandayım. Ama Türkiye de senden büyüktür. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyordun, evet arkandayım ama Türkiye'de senden büyüktür. Benim yine aklımın almadığı bir şey var. Manifesto yayınladı. Ya sen 16 senedir iktidardasın sen gelecek bildirgesini yayınlayamazsın ben yayınlarım. Sen iflas etmenin belgesini yayınlarsın. Geleceğe dair söz ben veririm. Bu saatten sonra gelecek bildirgesi yayınlayamazsın. Birileri beni kandırmayacak ben de milletimi kandırmayacağım. Ben konuştukça yakında ince hastalığına yakalanırlar."

'SARAYI BOŞALT ÖĞRENCİLER GELECEK'

Seçilirse Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni öğrencilere vereceği vaadinde bulunan İnce, "Bağırıp çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı değil yol gösteren, demokrasi, özgürlük diyen bir cumhurbaşkanı lazım. Quantum diyen, düşünen robotları söyleyen, uzay madenciliğini konuşan cumhurbaşkanı. Emeklilere birer maaş ikramiye verdi hükümetimiz, ne güzel yaptılar, kutluyorum. Gençler Muharrem abiniz cumhurbaşkanı olduğunda 29 Ekim ve 19 Mayıs'ta burs vereceğiz. Bu parayı nereden bulacaksın diyorlar, sarayın ışıklarını kısacağım. 6 ay halka açık olacak, ben Çankaya Köşkü'ne gideceğim. Sarayı da üniversite sınavında ilk 5 bine girmiş bu memleketin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim merkezi olacak orası. Sarayı hemen boşalt 25'inde öğrenciler gelecek" dedi.

'BAŞÖRTÜSÜNÜ NEREDE İSTİYORSAN TAK'

Kendisinin seçilmesi halinde muhafazakarlara 'Haklarınızı kaybedersiniz' dendiğini ifade eden Muharrem İnce, "Ben de diyorum ki ister evinde isterse dışarda ister devlette başörtüsünü tak. Nerede istiyorsan başörtüsünü orada tak. Kendini kullandırtma. Benim böyle bir derdim yok. Kadınlar bu sessiz devrimi sizinle birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

Seçim günü için avukatlara çağrı yapan İnce, "Biz oyu vereceğiz diyorsunuz sonra acaba YSK'da acaba bir şey olur mu diyorsunuz. Avukatlara sesleniyorum 50 bin avukat cübbelerinizi arabalarınızda bırakın. Çünkü, 24 Haziran akşamı hepinizi YSK'nın önüne YSK'nın önüne çağırabilirim" dedi.

Gençlerin umutsuz olduğunu dile getiren İnce, "Önce birbirimize hakaret etmeyen bir millet olacağız. Ben çocuklara fiziği anlattım. Gençler umutlarını yitirmişler. Yazıktır günahtır. Bunu yüreğinde insan sevgisi olanlar çözer" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN GÜL'LE SAHNEYE ÇIKABİLİR Mİ?'

CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na iki kez rakip olduğunu hatırlatan İnce, şöyle devam etti:

"2002'de Sayın Erdoğan milletvekili olamadı. 2003'te Erdoğan milletvekili olunca Gül 'Buyrun genel başkanlık sizindir' dedi. Abdullah Gül'ün adaylığı söz konusu olunca evinin önüne helikopterle Genelkurmay Başkanı'nı gönderdi. Erdoğan, 'Kaddafi'ye kardeşim' dedi linç edildi, Esad'a 'Kardeşim' dedi şimdi kendisiyle konuşmuyor. Abdullah Gül'e 'Kardeşim' dedi şimdi konuşmuyor. Ben Kemal abinin karşısına iki kez çıktım. Ama iki kez yenildim. Şimdi niye küseyim? Adaylık için biz 4 arkadaştan birinin ismi geçiyordu şimdi dördümüz de buradayız. Erdoğan Gül'le birlikte sahneye çıkabilir mi? Biz beraber yaşamaya geliyoruz."