Gaye Usluer: Başsağlığı ile kurtulamazsınız, istifa edin

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, mensubu olduğu Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliamın sorumlularının 'üzgünüz' diyerek ve başsağlığı dileyerek 'kurtulamayacağını' söyledi. Sorumluları istifaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış bir akademisyen olarak çok üzgün olduğunu anlatan Usluer, “Artık yeter diye haykırmak istiyorum” dedi. "15 Temmuz 2016’dan bu yana 'FETÖ’cü' denilerek birçok suçsuz insanın ihraç edilip tutuklandığını, asıl FETÖ’cülerin ise yönetsel kademelerde görev yapmaya devam ettiği yönünde uyarılar yaptıklarını" anlatan Usluer, “Üniversitelerde bir muhbirlik sistemi oluşturdunuz. O muhbirlerden birisi 4 genç insanı katletti” dedi.

'AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL DEDİĞİNİZ KİŞİNİN MUHBİRLİĞİ İLE İHRAÇ ETTİNİZ'

Fakülte dekanının saldırganla ilgili “Akli dengesi yerinde değil” sözleri için “Vah ki vah” diyen Usluer, “15 Temmuz sonrası bu akli dengesi yerinde değil dediğiniz kişinin muhbirliği ile çok sayıda kişi o fakülteden ihraç edildi, tutuklandılar. Bunların hesabını kim verecek? Bu, 'üzgünüz, başsağlığı' mesajları ile geçiştirilemez” dedi.

Saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili dilekçeyle yapılan birçok şikayeti dikkate almadığını belirttiği rektörden YÖK Başkanı'na tüm yetkililere seslenen Usluer, “Asıl suçlu üniversiteleri esir alan, rektörleri kendi memuru haline dönüştüren, yazan-çizenlerin gözlerine bant çeken iktidardır. Asıl suçlu bireysel silahlanmayı teşvik edenlerdir” dedi.

Çakırözer: Ders çıkarmalı, toplumsal barışı sağlamalıyızÇakırözer: Ders çıkarmalı, toplumsal barışı sağlamalıyız

Darbe girişimini bastıran sivillere yargı muafiyeti getiren KHK düzenlemesini hatırlatan Usluer, “Bu kişi 'öldürdüm, çünkü hepsi FETÖ’cüydü' dese ve 696 sayılı KHK’yı hatırlatıp, 'ben 15 Temmuz sonrası gerçekleşen eylemleri püskürtmek için çabaladım' dese ne olacak?” diye sordu.

Yaşanan katliamın esas sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu belirten Usluer, sorumluları istifaya davet etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, Usluer’le birlikte üniversitelerdeki akademik ve idari personelin unvan yükselmelerinde yaşanan sorunlarla ilgili Meclis’e verdikleri araştırma önergesinin reddedildiğini hatırlattı. Balbay, “Bu sorunun bağırarak geldiğini gördük. Namus, kadın cinayetlerinin ardından bugün akademi cinayetlerinin de kapısının aralandığını söylüyoruz. Üniversiteler erozyonda. Bugün Eskişehir’den kaldırılan aynı zamanda eğitimin cenazesidir” dedi. (DUVAR)