Hak Par’da 'Newroz'a gittin' krizi!

Hak-Par'da bir ay önce Diyarbakır İl Başkanlığına seçilen Nevzat Karakeçi partisinden istifa etti. Karakeçi HDP'nin davetine uyarak Newroz'a gittiği için ihraç edilmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Hak-Par Diyarbakır il Başkanı Nevzat Karakeçi Diyarbakır’da 21 Mart’ta düzenlenen Newroz etkinliğine katıldığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmek istendi.

İhraç seslerinin yükselmesi üzerine Karakeçi Partisinden istifa etmek zorunda kaldı.

Hak-Parti il başkanı Newroz’da yaptığı konuşmada, "Kürt siyasetinin birliğe ihtiyacı olduğunu" belirtmişti. Nevzat Karakeçi, 4 Mart’ta Hak-Parti il başkanlığına seçilmişti. Bir ayı dolmadan istifa etmek zorunda kaldı. Karakeçi, yaptığı açıklamada, "HDP, Newroz'a davet etti. Katıldım ve konuşma yaptım. Ancak il örgütünde birilerinin tabusuna dokunmuş oldum ki tepki gösterdiler. Genel merkezin de bu duruma sessiz kalması nedeniyle birlikte yürüyemeyeceğimi anladım, istifa ettim. Newroz Kürt halkının bayramı ise ve biz de kendimize Kürdi parti diyorsak, bizim de her platforma katılmamızın neresi yanlıştır. Mantıki ve ahlaki bir tutum değildir” dedi. (DUVAR)