Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mali'ye metrobüs önerisi

Mali'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu ulaşım olmadığını söyledi. Mali Cumhurbaşkanı Keita'ya metrobüs sistemini önerdiğini aktaran Erdoğan, "Türkiye'deki firmalarımızla irtibat kurduk, önümüzdeki hafta buraya gelerek kendileriyle görüşecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Mali'ye gitti. Havalimanında Erdoğan'ın, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita karşıladı. Buradaki törenin ardından Erdoğan ve Keita, ikili ve heyetlerarası görüşmeler için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mali Cumhurbaşkanı Keita ortak basın toplantısı düzenledi. Keita ile yaptıkları görüşmenin faydalı geçtiğini söyleyen Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirtti.

'120 ŞEHİDİMİZ VAR'

"Terörle mücadelesinde Malili kardeşlerimizin yanındayız" diyen Erdoğan, "Biliyorum ki Mali terörden çok çok çile çekti. Bu acıyı biz de çektik, çekiyoruz. Terörün dini, dili, etnik aidiyeti ve kimliği yoktur. Şu anda Batının terör karşısında vurdumduymazlığını herhalde bütün dünya izliyor. Şu anda Suriye'de terör örgütleri ile mücadelemiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Mehmetçiğimiz ve ÖSO'dan yaklaşık 120 civarında şehidimiz var. Son aldığım haberlerle de 2 bin 348 teröristi etkisiz hale getirdik" dedi.

'KEİTA, METROBÜS SİSTEMİNİ BEĞENDİĞİNİ SÖYLEDİ'

Mali'nin başkenti Bamako'da toplu ulaşım olmadığı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu Keita ile de görüştüklerini aktardı. Metrobüs sistemini önerdiğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Geldiğimden itibaren bir şey dikkatimi çekti. O da ulaşımdaki sıkıntı Burada toplu ulaşım yok. Kardeşimle konuştum 'Yok' dediler. 'Burada metrobüs sistemine girmeye nasıl bakarsınız' diye söyledim. 'İstanbul'da gördüm ve çok beğendim' dediler. Hemen Türkiye'deki firmalarımızla irtibat kurduk, önümüzdeki hafta buraya gelerek kendileriyle görüşecekler, inşallah böyle bir sisteme girecekler. Tabi toplu taşıma sistemi Mali'yi çok çok rahatlatacak." (HABER MERKEZİ)